Cihannüma Frankfurt’ta

Kitap
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından tıpkısı yayımlanan Katip Çelebi’nin "Cihannüma" adlı eserinin bir baskısı da Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarında sergileni...
EMOJİLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından tıpkısı yayımlanan Katip Çelebi’nin "Cihannüma" adlı eserinin bir baskısı da Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarında sergileniyor. Türk Matbaasında basılan ilk eser olan "Cihannüma"nın tıpkı basımını yapan Kültür A.Ş, eseri ilk defa Frankfurt Kitap Fuarında görücüye çıkardı.

Katip Çelebi tarafından dünya coğrafyasını anlatmak maksadıyla kaleme alınan eser, "Medeniyetler İttifakı" çerçevesinde Türkiye’yi ziyaret eden İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero‘ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hediye edilmişti.

İBB Kültür A.Ş. Kültürel Projeler ve Tanıtım Müdürü Hasan Işık, Osmanlı bilim ve düşünce hayatının önemli isimlerinden olan Katip Çelebi’nin 17. yüzyılda dünya coğrafyası hakkında kaleme aldığı ve ilk matbaacı İbrahim Müteferrika tarafından yaklaşık 275 yıl önce neşredilen eserin, Çelebi’nin vefatının 350. yılı nedeniyle İBB Kültür A.Ş. tarafından yayımlandığını hatırlatarak, "Bu nadide eseri Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, İspanya Başbakanı Zapatero’ya hediye etmişti. Bir diğer baskısını da bu fuarda sergiliyoruz" dedi.

Frankfurt Kitap Fuarı‘na 5 yıldır katıldıklarını ve bugüne kadar 70’e yakın prestijli eseri fuarda sergileme imkanı bulduklarını belirten Işık, hazırlanan kitapların farklı dillerde basıldığını, hedeflerinin İstanbul’un kültürünü, tarihini ve geleneksel sanatını dünyaya tanıtmak olduğunu ifade etti.