Ermeni kuyumcudan 2 metrelik altın Esma

El Sanatları
Antalya’da yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Şenol Vayvalako, yapımı 5 yıl süren “Esma-ül Hüsna” tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istiyor. Mu...
EMOJİLE

Antalya’da yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Şenol Vayvalako, yapımı 5 yıl süren “Esma-ül Hüsna” tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istiyor.

Muratpaşa ilçesinde yaşayan kuyum ustası 41 yaşındaki Vayvalako, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7,5 yıl önce gördüğü bir rüyadan etkilenerek Müslüman olduğunu söyledi.

Müslümanlığı seçtikten sonra İslamiyet için kalıcı bir eser bırakmayı hayal ettiğini anlatan Vayvalako, kuyum atölyesinde eşi benzeri olmayan bir Esma-ül Hüsna eseri ortaya çıkarmak için 5 yıl önce çalışmaya başladığını kaydetti.

Eser için Afrika’dana abanoz ağaçları getirttiğini bildiren Vayvalako, ağaca şekil verdiğini ve Allah’ın 99 ismini tek tek işlediğini dile getirdi.

İşlemeleri 18 ayar altın kaplama yaptırdığını vurgulayan Vayvalako, “Ağacın arka tarafındaki bölümünü de 22 ayar altınla kapladım. Eserin üzerine laboratuvar üretimi yaklaşık 15 bin yarı değerli taş koydum. Eserimde ayrıca yaklaşık 7,5 kilogram gümüş de kullandım” dedi.

– “Bu eseri dostluk adına yaptım”

Vayvalako, eserin boyunun 1 metre 82 santim olduğuna dikkati çekerek, bu ebatlarda yapılmış en büyük “Esma-ül Hüsna” olduğunu öne sürdü.

Eser için büyük emek sarf ettiğini belirten Vayvalako, “Eseri tamamladığım için çok mutluyum ancak evimde saklıyorum. Allah’ım böyle bir eser yapmayı bana nasip etti. En büyük hayalim kardeşlik, barış ve dostluk adına eseri tabloyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edip sergilenmesi. Bu eseri dostluk adına yaptım” diye konuştu.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pankart ile seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eseri kabul etmesi için pankart hazırladığını kaydeden Vayvalako, pankartta şu cümlelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan. Yapmış olduğum eserin Türkiye Cumhuriyeti topraklarında kardeşlik ve barış adına kalmasını, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na hediye ederek yüksek müsaadelerinizle sergilenmesini arzu ediyorum. Bu hususta çalmadığım kapı, gitmediğim yer kalmadı. Bu arzumu ve hediyemi kabul ederseniz çok mutlu olacağım. Saygılarımla.”