Kemal Tahir de Kürtçe eğitim önermiş

Tarih
Kemal Tahir, 27 Mayıs darbesini milli soygun düzeninin önünü kestiği için desteklemişti. Bu darbeye karşı olanları ise, “bilerek ya da bilmeyerek bu soygun düzeninden yarar umanlar” olarak...
EMOJİLE

Kemal Tahir, 27 Mayıs darbesini milli soygun düzeninin önünü kestiği için desteklemişti. Bu darbeye karşı olanları ise, “bilerek ya da bilmeyerek bu soygun düzeninden yarar umanlar” olarak anmıştı.

Kemal Tahir’in başta ordu olmak üzere bütün Kemalistlere, bütün halkseverlere, sendikalı sendikasız bütün çalışanlara önerdiği 14 maddelik öneride bir madde dikkat çekiyor. Bu madde şöyle: “Doğuda Türkçe’den başka dil konuşan Türk vatandaşlarına, en az İstanbul’daki azınlık vatandaşlar kadar kendi dillerini geliştirmek için mektepler açmak hakkını hemen tanımak.”

Tahir’in önerdiği 14 madde Çöküntü adıyla yayımlanan notlarında yer alıyor. Söz konusu maddeler arasında, halka karşı çıkarılmış bütün kanunları kılı kırk yarmadam atmak, devlet kasasından planı iyice araştırılmadan girişimcilere on para vermemek, devlet topraklarını kimseye dağıtmamakta yer alıyor.

Dünya Bülteni