Beyazıt Kulesi Turizme Açılıyor

Etkinlikler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 18 Eylül 2009 tarihindeki birleşiminde, Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul...
EMOJİLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 18 Eylül 2009 tarihindeki birleşiminde, Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi arasında tarihi Beyazıt Yangın Kulesi’nin restorasyonu ve turizme açılmasına ilişkin protokol imzalanması amacıyla Başkan Kadir Topbaş’a yetki verdi.

Belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edilen protokol kapsamında, Beyazıt Yangın Kulesi‘nin bahçe giriş kapısı ve zemin altı odaların restorasyon ve bakımı yapılacak. Daha sonra kule merkezli bir turistik gezi güzergahı oluşturularak tarihi Beyazıt Yangın Kulesi yerli ve yabancı turistlere açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek ya da ihale yoluyla işlettirilecek kulenin restorasyon ve bakım masrafları da belediye tarafından karşılanacak. Gelirlerin dörtte biri de İstanbul Üniversitesi’ne ödenecek.

Protokol önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet arasında imzalanacak.