Sergisiyle Fransızları Büyüledi!

Etkinlikler
Ünlü ressam Metin Asağ, Fransa’da Türkiye Mevsimi etkinlikleri çerçevesinde "Les Turcomanies de Metin Asag" konulu resim sergisini açtı. Sergi için özel olarak hazırlanan Asağ, "T...
EMOJİLE

Ünlü ressam Metin Asağ, Fransa’da Türkiye Mevsimi etkinlikleri çerçevesinde "Les Turcomanies de Metin Asag" konulu resim sergisini açtı. Sergi için özel olarak hazırlanan Asağ, "Türkiye ve Harikaları" ile Fransız sanatseverlerin ilgisini çektiği serginin açılış kokteyline katıldı. Kokteyle ayrıca  her iki ülkeden çok sayıda üst düzey konuk katıldı.

İlk defa bir Türk sanatçısının bu kadar zengin koleksiyonu ile etkinliğe katıldı. Sanatçının eserleri arasında, Ayasofya’da 16.yüzyılın izlerini taşıyan çalışmalar ile birlikte 4.yy. Bizans dönemi öncesi ve sonrası mozaikleri, Selçuklu döneminden ve günümüze kadar çok iyi tasarlanmış desen ve çiniler, el yazması eserler, miğfer örnekleri ile bazı Osmanlı sultanlarının portreleri gibi birçok eser sergide yer aldı.

Asağ, Türklerin Anadolu’ya gelişleriyle süren tarihi gelişimin ve bin yıllık yolculuğun izlerinin görülebileceği sergide, İstanbul’a ait pek çok önemli eserin de yer aldığını kaydetti.

Asağ, Türklerle ilgili böylesine kapsamlı bir organizasyonun Fransa’da ilk kez düzenlendiğine dikkat çekerek, bu organizasyonda olmaktan mutlu olduğunu belirti.

“Les Turcomanies de Metin Asag” Fransızları büyüledi

Fransız yetkililer ise “Ortak paydada kültürleri buluşturan eserler için "muhteşem" ve "olağanüstü" gibi ifadeler ile tanımlamaya çalıştı.

Ünlü sanatçının Paris’te devam eden kişisel sergisinde tabloların fiyatları 4 bin euro ile 12 bin euro arasında değişiyor. Toplam 40 eserinin yer aldığı Metin Asağ’ın gözüyle "Türkiye ve Harikaları" sergisi, 27 Kasım tarihine kadar gezilebilir.

İşte Metin Asağ’ın ilgi gören sergisi…