TÜBİTAK’tan Yalanlama!

Etkinlikler
TÜBİTAK yönetiminin açıklamasında, "Haberlerde yer alan ifadeler gerçeği yansıtmadığı gibi, kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır" denildi. Açıklamada, "TÜBİTAK geçmiş yıllarda olduğ...
EMOJİLE

TÜBİTAK yönetiminin açıklamasında, "Haberlerde yer alan ifadeler gerçeği yansıtmadığı gibi, kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır" denildi.

Açıklamada, "TÜBİTAK geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da popüler bilim dergilerinin Türkiye geneline dağıtımının sağlanması amacıyla rutin olarak gerçekleştirdiği ihaleye çıkmıştır. İhale, TÜBİTAK tarafından yayınlanan popüler bilim dergilerinin, yüklenici tarafından, Türkiye genelinde son satış noktalarına ulaştırılması, iadelerin toplanarak TÜBİTAK’a teslimi ve pazar geliştirme işlerini kapsayacaktır" denildi.

TÜBİTAK‘ın Türkiye’nin en prestijli ve en yüksek tirajlı dergileri olan Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik‘i halka sunmaya devam edeceği belirtildi.

Yalanlanan haber

Anadolu Ajansı’ndan dün konuya ilişkin olarak servise konulan haberde,TÜBİTAK‘ın popüler bilim dergilerini satmak üzere ihale açtığı belirtilmişti.

Buna göre kurum tarafından yayımlanan "Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik" adlı dergiler kapalı zarfla eksiltme ve artırma usulü ile satılacaktı.

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında yayın yapan saygın dergisi Bilim ve Teknik, geçtiğimiz aylarda Darwin kapağına sansür uygulanıp uygulanmadığı tartışmasıyla gündeme gelmişti.