‘İletişim’ 2010’a İddialı Girdi

Etkinlikler
İletişim Yayınları, 2010 yılına iddialı kitaplarla başlangıç yaptı. Dünya Klasikleri serisinde, Şerif Hulûsi‘nin çevirisiyle yayımlanan Stendhal‘in başyapıtı Kırmızı ve Siyah, dünya ...
EMOJİLE

İletişim Yayınları, 2010 yılına iddialı kitaplarla başlangıç yaptı. Dünya Klasikleri serisinde, Şerif Hulûsi‘nin çevirisiyle yayımlanan Stendhal‘in başyapıtı Kırmızı ve Siyah, dünya edebiyatının unutulmaz kahramanı, taşralı, yakışıklı Julien Sorel‘in Paris‘te hayatta yükselme çabalarını anlatıyor. İletişim‘in biyografi serisinden yayımlanan Karl Marx: Bağnazlık Üzerine Bir Araştırma ise İngiltere’nin önde gelen Marksist tarihçilerinden Edward Hallett Carr‘ın imzasını taşıyor. Marx‘ı "O bir dünya vatandaşıydı ve en gönlü rahat enternasyonalistti" sözleriyle anlatan kitabı Uygur Kocabaşoğlu çevirmiş. Yayınevinin araştırma inceleme dizisinden çıkan 1915 Yazıları ise usta araştırmacı Taner Akçam‘ın imzasını taşıyor. Önsözünde "Açın Ermenistan kapısını, adını Hrant Dink Kapısı koyalım!" çağrısıyla başlayan kitap, 1915 Olayları‘nı akademik, diplomatik ve politik anlamlarıyla inceliyor.

İletişim‘in tarih dizisinden çıkan İslam Toplumları Tarihi, Kaliforniya Üniversitesi‘nde tarih profesörü olan Ira M. Lapidus‘un imzasını taşıyor. Lapidus, Müslümanlığın 19. yüzyıldan bugüne farklı ülke ve bölgelerdeki gelişimini anlatıyor kitabında. Tanıl Bora imzalı Sol, Sinizm, Pragmatizm ise yazarın muhalefet kültürünün nasıl bir üsluba sahip olması gerektiği üzerine yaptığı düşünme denemelerini içeriyor. Birikim, Cogito gibi dergiler ve Medyakronik internet sitesinde yayımlanmış yazıların da bulunduğu kitap, pek çok güncel ve tartışmalı figür hakkında Tanıl Bora‘nın gözlemlerini okura ulaştırıyor.