YKY Kapanıyor mu?

Etkinlikler
İstiklal Caddesi‘ndeki Yapı Kredi Kültür Yayınları, sadece İstanbul‘un değil Türkiye‘nin en önemli kültür merkezlerinden biridir. Hem yayınevi olarak hem de kültür merkezi olarak faa...
EMOJİLE

İstiklal Caddesi‘ndeki Yapı Kredi Kültür Yayınları, sadece İstanbul‘un değil Türkiye‘nin en önemli kültür merkezlerinden biridir.

Hem yayınevi olarak hem de kültür merkezi olarak faaliyet gösteren bu bina ile ilgili bugünlerde ilginç söylentiler dolaşıyor etrafta. 3 bin çeşit kitap yayımlayan, bugüne kadar yüzlerce prestijli sergiye ev sahipliği yapan YKY‘nin başka bir yere taşınacağı dedikodusu iyice ayyuka çıktı. Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi ile Sermet Çifter Kütüphanesi‘nin de kapatılacağı belirtiliyor. Hatta satın almak için gelen müşterilerin binada gezdikleri bile söyleniyor. Eğer bu bina kapatılırsa binlerce sikke ve resim koleksiyonu ile çok değerli kitapların bulunduğu koleksiyonun ne yapılacağı belirsiz.

Bu dedikodulara insanın inanası gelmiyor! Ancak son zamanlarda YKY‘de yaşanan gelişmelere (editörlerin işten çıkarılması, kitap yayınlarındaki yavaşlık) bakılırsa YKY‘nin bütünüyle olmasa da bir kısmının tasfiye edilmesi hiç de uzak bir ihtimal değil. Geçtiğimiz hafta YKY‘nin İzmir‘deki kitabevinin kapatılması sanatseverlerdeki bu tür endişeleri daha da artırdı.

Kültür ve sanat alanındaki yatırımlarıyla diğer büyük şirketlere öncülük yapan, açtığı müzelerle Türkiye‘de sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Koç Grubu, YKY‘yi kapatır mı, kapatmaz mı bilinmez ama eğer kapatırsa büyük bir yara alır.

Hele hele Ömer Koç‘un YKY binasının 100 metre ilerisinde 5 katlı tarihî bir binayı restore edip en üst katına yerleştiği bugünlerde buna başka anlamlar yüklenir.