Yarımada’dan ‘Kan ve Mürekkep’

Etkinlikler
Çanakkale’ye Adanan Yayıncılık Yarımada; Kan ve mürekkebin birbirine karıştığı toprakların hikayesini okuyucuyla buluşturdu. “Zaferin Çocukları” isimli kitabın yazarı Sümeyra Sağlam’ın ikinci çalışmas...
EMOJİLE

Çanakkale’ye Adanan Yayıncılık Yarımada; Kan ve mürekkebin birbirine karıştığı toprakların hikayesini okuyucuyla buluşturdu.

“Zaferin Çocukları” isimli kitabın yazarı Sümeyra Sağlam’ın ikinci çalışması olan “Kan ve Mürekkep” Çanakkale Savaşı’na “Subaylar Savaşı” denilmesinin ardında yatan gerçeği ve Çanakkale’de yitirdiğimiz dönemim eğitimli-aydın kişilerinin portrelerini gün yüzüne çıkarıyor.

Neden “Subaylar Savaşı”

Metrekareye 6000 merminin düştüğü, hakiki bir mahşerdi Çanakkale. Askerlerimiz, zaman zaman çocuk denecek yaşlara kadar inmiş birliklerden oluşmaya başlamıştı. O birlikler içinde, öğrencilerimiz de vardı. Kimi liselerden, kimi üniversitelerden gelmişti. Kimisi yurt dışındaki kariyerini yarım bırakıp cepheye koşmuştu.

Beyin takımımız, geleceğimizi imar edecek olan eğitimli gençler, maalesef, cephede yok olup gitmişlerdi. Geride bıraktıkları elbette büyük bir zafer, büyük bir onurdu. Ancak maarif olarak ödenen ağır bedel, onlarca yıl Türkiye’de “eğitimli insan” kıtlığına sebep oldu.

“Çanakkale’ye Aralanan Kapı” sloganıyla 4 yıldır Zaferin izlerini sürmeye devam eden Yarımada Yayınları 18 Mart’ta yepyeni bir kitabı daha okuyucuyla buluşturdu. Sümeyra Sağlam tarafından hazırlanan Kan ve Mürekkep, Çanakkale Savaşı’nda yitirdiğimiz dönemin mektepli, aydın, entelektüel insanlarının portrelerini, öğretmen ve öğrencileri cepheye koştuğu için boşalan lise ve üniversitelerin hikayelerini anlatıyor.

Çanakkale Savaşı’nda Kürt Civanlar, Savaşın Kadınları, Yedi Kandilli Avize (Çanakkale’de Şehit Düşen Futbolcular), Çanakkale Türkü Söyler, Mehmet Akif ve Çanakkale gibi spesifik konuların ele alındığı birbirinden ilginç ve nitelikli kitapları okuyucuyla buluşturan Yarımada Yayınları’nın tüm kitaplarını Çanakkale haftasına özel %40 indirimle www.kitapyurdu.com’dan temin edebilirsiniz.