Ankara’da Modern Sanatlar!

Etkinlikler
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi‘nin Ankara‘nın kültür ve sanat yaşamı için güzel bir katkı sağlayacağını umut ettiğini belirterek, ”1-2 ay içinde ...
EMOJİLE

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi‘nin Ankara‘nın kültür ve sanat yaşamı için güzel bir katkı sağlayacağını umut ettiğini belirterek, ”1-2 ay içinde mükemmel bir kitaplık burada sanat araştırmacılarının hizmetinde olacak” dedi.

Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi‘nde açılış öncesinde düzenlediği basın toplantısında, demiryollarının eski bakım atölyelerinin Ankara‘nın kültür ve sanat yaşamına yeni bir renk katmak üzere açıldığını söyledi.

2008-2009 yıllarında burada yoğun bir çalışma sergilendiğini anlatan Günay, şöyle konuştu:
"Bu yapı, 3 bin metrekareyi aşkın tarihi, 7 bin metrekareyi aşkın eklentileriyle birlikte 11 bin metrekarelik bir alan. Müze, sergi salonları ve kalıcı sergi salonları, konferans, çeşitli kültür etkinlikleri için dinleti salonu, şık bir kafeterya, kitap ve hediyelik eşya satış bölümleri ve bir kitaplık Ankara’nın kültür yaşamına katılsın diye uğraştık.”

Sanat Kitaplığı

Merkeze bir sanat kitaplığı kuracaklarını belirten Günay, şunları kaydetti: ”Biz aslında sevgili ve rahmetli Metin And‘ın kitaplarını getirmeyi amaçlamıştık. Fakat kitapların bir kütüphane sergisi için henüz hazır olmadığı inceleme sırasında ortaya çıktı. Ayrıca aile de sanıyorum içinde bir tereddüt yaşadı bir kütüphaneyi devredip devretmeme konusunda şimdilik o proje ertelendi.

Ama biz yine buraya kültür ve sanat meraklılarının temel disiplinlerde aradıklarını bulabilecekleri, bir sanat kitaplığı için girişimlerimizi yaptık. 1-2 ay içinde mükemmel bir kitaplık burada sanat araştırmacılarının hizmetinde olacak.

Asıl kalıcı müze olarak kullanacağımız alanda ise belki 6 ay belki 1 yıl sürecek olan sergiler açılacak ve bir müze disiplini içinde sergilenecek. Dışarıda 2 bin metrekarelik ahşapla döşeli açık alan var. Bu yaz sanıyorum özel bazı sanat kurumları ya da bizim bakanlığımızın birimleri bu mekanı belirli periyotlarda ayda 2 kez sanat etkinlileri için bu alanı değerlendirecekler. Belki nostaljik bir açık hava sineması yapılabilir diye düşünüyorum.”