Macbeth Yeniden Ankara’da

Etkinlikler
William Shakespeare‘in ölümsüz eserinden Verdi‘nin notalarıyla opera sahnesine aktarılan "Macbeth", 48 yıl aradan sonra yeniden başkent seyircisiyle buluştu. İktidar hırsının ned...
EMOJİLE

William Shakespeare‘in ölümsüz eserinden Verdi‘nin notalarıyla opera sahnesine aktarılan "Macbeth", 48 yıl aradan sonra yeniden başkent seyircisiyle buluştu.

İktidar hırsının neden olduğu ihaneti işleyen eserin prömiyeri yapıldı. Shakespeare‘in 1606 yılında kaleme aldığı yapıt, Ankara Devlet Opera ve Balesinin bu sezondaki en iddialı yapıtları arasında yer alıyor. Eserin rejisi, 2006 yılında da aynı yapıtı İstanbul Devlet Opera ve Balesinde sahneye koyan Yekta Kara’nın imzasını taşıyor.

Orkestrayı Şef Antonio Pirolli‘nin yönettiği, koro şefliğini Alessandro Cedrone‘nin üstlendiği temsilde, "Macbeth" rolünde Eralp Kıyıcı, "Lady Macbeth" rolünde Nilgün Akkerman, "Banco" rolünde Mithat Karakelle, "Macduff" rolünde Aykut Çınar, "Malcolm" rolünde Tankut Eşber sahne aldı. Yapıtın dekoru Michael Scott, dekor uygulaması Ferhat Karakaya, kostümleri Şanda Zıpçı tarafından hazırlandı.

Eser ilk gecesinde ilgiyle izlenirken, "Macbeth" rolündeki Eralp Kıyıcı başarılı performansıyla dikkatleri üzerinde topladı. Sanatçı, eser süresince ve yapıtın sonunda sanatseverler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Başkentteki ilk gecesinde eseri İstanbul ve Ankara’da üç yıl arayla ikinci kez sahneye koyan Kara da başkentlilerden yoğun alkış aldı.