‘Su Üstünde İstanbul’

Etkinlikler
"Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği" kapsamında 16 Avrupa ülkesinden gelen sanatçılar, 15 gün boyunca İstanbullular’la buluşacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel...
EMOJİLE

"Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği" kapsamında 16 Avrupa ülkesinden gelen sanatçılar, 15 gün boyunca İstanbullular’la buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti
Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, düzenlediği basın toplantısında, bugünden itibaren İstanbul’un çok değişik mekanlarında Avrupa’nın 16 ayrı ülkesinden gelen sanatçı ve grupların yapacakları etkinliklerle İstanbul’a ve İstanbullular’a çok farklı zamanlar yaşatacağını belirtti.

Avrupa Kültür Başkenti projesinin 25. yılı olduğunu, 25. yıldır İstanbul‘un Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyor olmasının çok güzel bir tesadüf olduğunu ifade eden Kurt, 8 bin 500 yıllık tarihiyle İstanbul‘un Avrupa ve dünya kültürüne çok büyük katkılar yapan bir medeniyet merkezi olduğunu vurguladı.

Kurt, kültür ve sanatın, toplumları, ülkeleri bir araya getirmede çok önemli bir rolü olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"İnsanları yakınlaştırmada son derece önemli. Bu proje de çok ortaklı yapısı, çoğulcu katılımlı işbirliğine örnek teşkil etmesi, Avrupa ve diğer komşu ülkelerin kültürel zenginliklerin geniş kitlelerce paylaşımını içeren uluslararası boyutu, zengin sanatsal içeriği ve sürdürülebilir olması açısından tam bir Avrupa Kültür Başkenti niteliği taşıyor. 16 Avrupa ülkesinden gelen sanatçılar 15 gün boyunca İstanbul sahnesinde olacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak, hayata geçirdiğimiz projelerin, Avrupa ülkelerinin farklı kültürlerini sanatın evrenselliğinde bir araya getirirken, kültürler arası ortaklıkları keşfetmek için kapılar açmasını önemsiyoruz. Herkesin erişebileceği şenlik tadında etkinliklerde İstanbullular’ı sanatla bir araya getirmeyi amaç biliyoruz."

Bir Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul‘un, kültürler arası diyalogda oynadığı rolün geliştirilmesi ve Avrupa ile Türkiye arasındaki sanatsal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilerek sürdürülebilir bağlar kurulmasına katkıda bulunacak proje için Almanya, Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İtalya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye‘den sanatçılar bir araya gelecek.

Sanatçılar, İstanbul Taksim Gezi Parkı ve Caddebostan Sahili‘nde kurulan iki büyük sahnede Türk sanatçılarla birlikte İstanbullular‘a keyifli yaz akşamları yaşatacak.

Avrupa‘nın kültür çeşitliliğini İstanbullular‘la buluşturacak projede sanatçılar, poptan caza, tiyatrodan modern dansa ve görkemli ışık gösterilerine kadar geniş bir yelpazede kendi kültürlerini tanıtacak.

Organizasyon 9 Temmuz‘da sona erecek.