İstancool’a Az Kaldı!

Etkinlikler
Duyuran: Ali Saran Moda, Sinema, Edebiyat, Mimari ve Müzik, 2 – 3 ve 4 Temmuz’da yapılacak olan İstancool Festivali ile bir araya geliyor. Dünyanın önde gelen isimlerinin ağırlanacağı üç g...
EMOJİLE

Duyuran: Ali Saran

Moda, Sinema, Edebiyat, Mimari ve Müzik, 2 – 3 ve 4 Temmuz’da yapılacak olan İstancool Festivali ile bir araya geliyor. Dünyanın önde gelen isimlerinin ağırlanacağı üç günlük festival kapsamında İstanbul’un çeşitli mekânlarında söyleşiler, sergiler, film gösterimleri ve dinletiler gerçekleştirilecek.

Kartal ilçesi için planladığı kentsel tasarım projesinden tanıdığımız dünyaca ünlü Zaha Hadid, Nobel ödüllü V. S. Naipaul, Hint asıllı yazar Hanif Kureishi, minimalist müziğin önemli isimlerinden Michael Nyman, yönetmen Lee Daniels, dünyaca ünlü İngiliz şapka tasarımcısı Philip Treacy, ünlü modacı Daphne Guinness, yazar Gore Vidal, Oscar ödüllü yönetmen Stephen Fears, Bollywood‘un önemli yönetmenlerinden biri olan Shekhar Kapur, edebiyatçı Elif Şafak gibi dünyanın tanınan isimlerinin bir araya geleceği festival, Sakıp Sabancı Müzesi‘nde yer alan The Seed’de başlayacak.

Cem Hakko eşliğinde Moda turu, Sir Naipaul’un bir romanından okuma yapması ve medya paneli ile The Seed’de başlayacak olan birinci gün Sepetçi Kasrı’nda verilecek kokteyl ile sonlanacak.

Her ikisi de Müslüman ülkelerde doğup, Avrupa’da yetişmiş, biri Asyalı erkek, diğeri Türk kadın yazar olan Hanif Kureishi ve Elif Şafak çocukluk dönemlerinin edebi kimliklerini nasıl şekillendirdiğini konuşacağı söyleşiyle başlayan ikinci gün, müzisyen Michael Nyman’ın film ve fotoğraf çalışmaları üzerine söyleşisi ile devam edecek.

Pera Müzesi’nde “Botero” resim sergisi ile başlayacak olan son gün, sinema ve Türk Kültürü üzerine düzenlenecek iki ayrı söyleşi ile devam edecek ve organizasyonun kreatif başkanı Demet Müftüoğlu’nun ev sahipliğinde verilecek olan kapanış yemeği ile festival sona erecek.

Not: On5yirmi5.com’u temsilen Ali Saran festivalde olacak…