Siyah ve Güzel!

Etkinlikler
Gizemli yolculuk inci kefali Bir süre organizmalarının sodalı sudan tatlı suya alışması için dere ve Vangölü’nün birleştiği bölgelerde bekledikten sonra hızla dereleri tersine yüzerek karşıların...
EMOJİLE

Gizemli yolculuk inci kefali

Bir süre organizmalarının sodalı sudan tatlı suya alışması için dere ve Vangölü’nün birleştiği bölgelerde bekledikten sonra hızla dereleri tersine yüzerek karşılarına çıkan engelleri uçarcasına aşarak suyun debisinin nispeten az olduğu yukarı kısımlara ulaşmaya yüzerler.

Bir yoksulluk manzumesi; NİJER

Dünya fakirlik haritasının en diplerinde yer alıyor Nijer. Afrika’nın batısında topraklarının yüzde onikisi ekilebilir, geriye kalan kısmı ise çölden ibaret.

Fotoğraf karelerinde ADNAN BÜYÜKDENİZ

Bu yazı, bir merhumun arkasından onu hayırla “Yâd etme görevi” hissedilerek hazırlanmış bir yazı olarak görülmemeli. Bir genel müdürü, bir arkadaşı, bir ağabeyi ve hatta bir dostu anma ve anlama yazısıdır aslında…

Kahramanmaraş

Maraş, isimin önünde kahraman kelimesini en çok hak eden şehrimiz. Bu ‘kahraman’ şehrimizin şanlı tarihinin yanında gezilip görülmesi gereken mekânları, çıkılması gereken dağları var. Türkiye’nin belki de en ‘uğur’lu festivali için Maraş’taydık.

Brüksel

Brüksel, Ortaçağ Avrupa mimarisine sahip kaleleri, şatoları, katedralleri, şirin köyleri, rüya gibi su kanallarıyla tipik bir Avrupa şehri. Pek çok Avrupa şehrine olan yakınlığıyla merkezi bir noktada yer alıyor. Belçika’dan Paris’e 3 saatte, Amsterdam’a 1.5 saatte, Lüksemburg’a da 1 saatte gidebilirsiniz.

Farklı kültürleri içinde barındıran bir semt; Balat

Haliç’in güney kıyılarında Fener ve Ayvansaray arasında yer alan Balat, bir açık hava müzesi gibi farklı kültürlerin yapılarını içinde barındırır. Semtin sokaklarında dolaşırken; geçmişi, bugünü ve geleceği hep bir arada yaşarsınız. Bu zamansızlığın en büyük tanıkları hiç şüphesiz binalardır…

Nereye gidilir?

Yazı: Murat Kalay

Haydi Gezginler Bayburt’a …

Yaz sıcaklarında daha da sıcak olan güney’e inmek istemeyip yaylada serinlemek isteyenler için tavsiye edilebilecek en doğru adreslerden biri de Bayburt. Yaylaların en güzel yanı serin havasında mışıl mışıl uyumak.