Kıbrıs’ın Mirası TRT 1’de

Etkinlikler
Kıbrıs’taki vakıflarımızın tarihini ve hazin hikayesini işleyen "Unutulmuş Vakıf Mirasımız: Kıbrıs" belgeseli, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde TRT 1’de yayına giriyo...
EMOJİLE

Kıbrıs’taki vakıflarımızın tarihini ve hazin hikayesini işleyen "Unutulmuş Vakıf Mirasımız: Kıbrıs" belgeseli, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde TRT 1’de yayına giriyor.

30 dakikalık 6 bölümden oluşan belgesel, bugün saat 10.30’da yayına girecek.  Belgesel, Kuzey Haber Ajansı ve Yedirenk Film Yapım işbirliği ile hazırlandı.

Çekimleri HD kalitesinde yapılan bu proje 1 yıldan fazla süren bir ön araştırma, 1 aylık çekim, 600 saatlik montaj ve binlerce belge ve fotoğraf çalışması sonucu 30 kişilik bir ekibin emeğiyle ortaya çıktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve Rum kesiminde yapılan çekimlere ilaveten, çok sayıda devlet adamı ve akademisyen ile röportajlar gerçekleştirildi.

Türk İslam medeniyetinde vakıfların hangi düşünceyle ortaya çıktığını, yüzyıllar içinde oluşan Vakıf mallarının sahte tapularla nasıl el değiştirdiğini, Padişahın tapulu şahsi malı üzerine hangi askeri üssün kurulduğunu ve vakıf medeniyetinin nasıl yağmalandığını merak edenler bu belgeseli mutlaka izlemeli.

Her Cumartesi saat 10.30‘da yayınlanacak olan belgesel, 6 hafta boyunca TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.