Çocukların Gözünden İstanbul…

Etkinlikler
Çocuk Bakışlı İstanbul projesi kapsamında gerçekleşen sergi, 20-28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası (İYMMO) Sanat Gal...
EMOJİLE

Çocuk Bakışlı İstanbul projesi kapsamında gerçekleşen sergi, 20-28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası (İYMMO) Sanat Galerisi‘nde gezilebilir. 

Sergi, İstanbul’u çocukların gözüyle ve sanat aracılığıyla anlatıyor. Sergi kapsamında, İstanbul’un Küçükçekmece semtinde yaşayan çocuklarla Türkiye’ye komşu ülkelerden gelen çocuklar bir araya gelip, kent içinde yaşayan çocuklarla dışarıdan bakanların bakış açılarından çıkan değişik yorumları sanat aracılığıyla dillendiriliyor.

Sergi, 10 değişik komşu ülkenin çocuklarını bir araya getirerek sanatsal üretim yapmalarını sağladı. Çocukların ürettikleri eserler, İYMMO Sanat Galerisi’nin ardından 20 Ağustos -4 Eylül 2010 tarihleri arasında Büyükçekmece Belediyesi Kültürpark Mimar Sinan Kervansaray’ı kültür merkezinde ve 9 Eylül -22 Eylül 2010 tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Bu eserler daha sonra Almanya ve Macaristan’da da sergilenecek.