Kubbealtı 40 Yaşında

Etkinlikler
1970 yılında Sâmiha Ayverdi, Ekrem Hakkı Ayverdi ve İlhan Ayverdi tarafından kurulan Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, önceki gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 40. yılını kutl...
EMOJİLE

1970 yılında Sâmiha Ayverdi, Ekrem Hakkı Ayverdi ve İlhan Ayverdi tarafından kurulan Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, önceki gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 40. yılını kutladı.
 

Türk kültür ve tarihine ait değerlerin yaşatılması amacını güden Kubbealtı Vakfı’nın 40. yıl kutlamasına vakıf için çalışanlar katıldı. Vakfın çalışmalarını tanıtan belgeselle açılan program, Mütevelli Heyeti Başkanı Sinan Uluant ve Prof. Dr. İlber Ortaylı‘nın konuşmasıyla devam etti. Kubbealtı’nı 40’ı çıkan yeni doğmuş bir çocuğa benzeten Uluant, "Vakfımız, kültür, sanat ve ahlâkla donatılmış ise ne mutlu bize." dedi.

Gecede, vakfın 40. yılı anısına kültür ve edebiyata hizmetlerinden dolayı Orhan Okay’a, vakfa yaptığı katkılardan dolayı Kale Şirketler Grubu Başkanı İbrahim Bodur’a, Türk Dünyası Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan‘a ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Gülnur Duran‘a ödül verildi. İbrahim Bodur’un ödülünü kızı Zeynep Bodur aldı.