Mona Lisa’yı Çöpe Atmışlar

Etkinlikler
İtalyan bir uzman, Leonardo da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa için modellik yapmış olan ve gerçek kimliği Lisa Gherardini olan kadının mezarının 30 yıl önce kazılmış olduğunu, kalıntıların da ...
EMOJİLE

İtalyan bir uzman, Leonardo da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa için modellik yapmış olan ve gerçek kimliği Lisa Gherardini olan kadının mezarının 30 yıl önce kazılmış olduğunu, kalıntıların da Floransa yakınlarındaki belediyenin çöp toplama tesisine atıldığını söyledi.

Floransa’da 1542’de ölen ve Mona Lisa’nın modeli olduğu 2007’de keşfedilen Lisa Gherardini isimli kadın, Sant’Orsola manastırına gömülmüştü. Yüzyıllar sonra manastırın arazisi, tütün fabrikası ve üniversite binası olarak kullanılmaya başlandı. 1980’lerde de mali polisin kışlası oldu. Bu esnadaki inşaat çalışmalarında, yeraltına otopark yapıldı. 30 yıldır Gherardini’nin mezarını bulmak için arşivlerde çalışan Da Vinci uzmanı Giuseppe Pallanti, kadının mezarının bu kazılarda yerinden sökülerek bir çöp tepesine konulduğunu ileri sürdü.