Atatürk’ün Fotoğrafları Çöpteymiş

Etkinlikler
Atatürk’ün görüntü ve ses kaydının bir manavda ortaya çıkmasının ardından Adana gezisi sırasında çekilmiş olan bazı fotoğrafları da Adana’da satılığa çıkarılan boşaltılmış bir evde çöpte b...
EMOJİLE

Atatürk’ün görüntü ve ses kaydının bir manavda ortaya çıkmasının ardından Adana gezisi sırasında çekilmiş olan bazı fotoğrafları da Adana’da satılığa çıkarılan boşaltılmış bir evde çöpte bulundu.

Adanalı tarihçi ve araştırmacı Cezmi Yurtsever, Adana’da boşaltılmış bir evde bulunan Atatürk’ün fotoğraflarının benzerlerinin olmasına karşın farklı açılardan çekilmiş orijinal fotoğraflar olduğunu söyledi.

‘ARKADAŞIMIN DEDESİ ÇEKMİŞ’
Fotoğrafları bulan Cumali Özdek, "Atatürk’ün fotoğraflarını yok olmaktan kurtardığım için mutluyum, isterlerse Atatürkevi’ne veririm" dedi. Cumali Özdek, arkadaşı İbrahim Kayageç’in satmak için boşalttığı evde bulduğu fotoğrafların, arkadaşının dedesinden kalmış olabileceğini belirterek şunları söyledi:

"O zamanlar Adana’nın en eski çırçır fabrikası olan Milli Mensucat Fabrikası’nda ustabaşı olduğunu sandığım bu kişi, fotoğrafları Atatürk Adana’ya geldiğinde çekmiş olabilir." Cezmi Yurtsever, incelediği fotoğrafların Cumhuriyet’in ilk yıllarında Adana’yı ziyareti sırasında çekilmiş birinci elden taş baskı fotoğraflar olduğunu söyledi.

NEŞET KARADAĞ / AHT