Arka Pencere Altına Hücum Ediyor

Etkinlikler
Her cuma yayımlanan haftalık online film kültürü dergisi Arka Pencere, 28 Ocak-03 Şubat 2011 tarihlerini kapsayan 66. sayısında, Charlie Chaplin’in sessiz dönem başyapıtlarından “Altına Hü...
EMOJİLE

Her cuma yayımlanan haftalık online film kültürü dergisi Arka Pencere, 28 Ocak-03 Şubat 2011 tarihlerini kapsayan 66. sayısında, Charlie Chaplin’in sessiz dönem başyapıtlarından “Altına Hücum”u kapağına taşıyor.

Online yayınlanan derginin yeni sayısının “Çok Bilen Adam” köşesinde okunabilecek vizyon filmi eleştirileri şöyle: “Biutiful”, “Tron Efsanesi” ve “Kurtlar Vadisi: Filistin”…

Tunca Arslan, “Trendeki Yabancı” köşesinde 24 Şubat’ta dağıtılacak 43. SİYAD Ödülleri’ne aday olan filmleri değerlendirdi.

“Ölüm Kararı” köşesi bu hafta, hazır ödül sezonu da açılmışken, dünyanın belli başlı ödüllerine dair kapsamlı bir panorama sunuyor.

Klasik bir başyapıtın incelendiği “Aşktan da Üstün” isimli köşede bu hafta Charlie Chaplin’in “Altına Hücum”u (The Gold Rush) inceleniyor.

Yeni çıkan DVD’lere ayrılan “Aile Oyunu” sayfalarında ise “Şey” (The Thing) ve “Sahtekâr” (Changeling) ele alınıyor.

Dikkat çekici ‘hatırlatmalar’ bulacağınız “Sapık” köşesiyle devam eden Arka Pencere’nin 66. sayısı, her sayıda olduğu gibi bir Alfred Hitchcock alıntısıyla nihayete eriyor:

“Kariyerinize ne olursa olsun, yeteneğiniz hiçbir zaman kaybolmaz.”