Man Booker’a e-kitap okuyucu

Etkinlikler
İngiliz Milletler Topluluğu veya İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı olan yazarların, İngilizce olarak kaleme aldıkları eserlere verilen, dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden Man Booker’ın bu yılk...
EMOJİLE

İngiliz Milletler Topluluğu veya İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı olan yazarların, İngilizce olarak kaleme aldıkları eserlere verilen, dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden Man Booker’ın bu yılki jürisine, 100’den fazla roman üzerinde çalışmalarına yardımcı olması için ilk defa elektronik kitap okuyucuları gönderildi.

Jüri başkanı Susan Hill, kendisine ve diğer üyelere e-kitap okuyucuları gönderildiğini, Twitter’daki sayfasına, “Artık bize bir yığın gerçek kitap postalamayacaklar” sözleriyle yazdı.

Man Booker Ödülü Akademisi, aday listesini temmuz ayında açıklayacak, kazanan ise ekimde belli olacak. Ödüller adına açıklama yapan konuşmacı, BBC’ye yaptığı açıklamada sunum kurallarındaki değişimin insanlara biraz daha esneklik getireceğini söyledi ve “Teknoloji burada ve biz kararımızı verirken onu kullanmalıyız” dedi. Ancak jüri üyeleri hâlâ kitapların basılı kopyalarını da talep edebiliyor.

sabitfikir.com