Cemil Meriç Bayrampaşa’ya Konuk Oluyor

Etkinlikler
Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nin düzenlediği ‘Bayrampaşa Konuşmaları’ Şubat ayı etkinliği kapsamında ‘Fildişi Kule’den Bu Ülke’ye: Cemil Meriç’ konulu seminer 1...
EMOJİLE

Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nin düzenlediği ‘Bayrampaşa Konuşmaları’ Şubat ayı etkinliği kapsamında ‘Fildişi Kule’den Bu Ülke’ye: Cemil Meriç’ konulu seminer 17 Şubat 2011 tarihinde Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek.

Bayrampaşa Gençlik Merkezi; ‘Bayrampaşa Konuşmaları’ kapsamında geçtiğimiz aylarda düzenlenen Mehmed Akif ve Nurettin Topçu seminerlerinin ardından bu ay ise Cemil Meriç’in fikir dünyasının derinliklerine doğru yolculuk ediyor.

Cemil Meriç, kızı Ümit Meriç’in ifadesiyle; ‘İlim Çin’de de olsa arayınız.’ cümlesinden hareketle, Fransız düşüncesinden Hint felsefesine, Rus romanından İran şiirine kadar dolaşmış, kendi ülkesinin irfanında karar kılmış bir fikir işçisidir.

Cemil Meriç’i, onun ikliminde gezinip, düşünce dünyasından feyz alan, kültür tarihçisi Dursun Gürlek anlatacak.

‘Fildişi Kule’den Bu Ülke’ye: Cemil Meriç’ konulu seminer 17 Şubat 2011 Perşembe günü saat 18.00-20.00 saatleri arasında Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“Bayrampaşa Konuşmaları” hakkında ayrıntılı bilgi için www.baygem.org/seminer adresini ziyaret edebilirsiniz.