Abu Dhabi Uluslararası Kitap Fuarı

Etkinlikler
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15-20 mart tarihleri arasında Abu Dhabi’de gerçekleştirilecek olan Abu Dhabi Uluslararası Kitap Fuarı’na Türkiye’nin kültürel, sanatsal ve edebî zen...
EMOJİLE

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15-20 mart tarihleri arasında Abu Dhabi’de gerçekleştirilecek olan Abu Dhabi Uluslararası Kitap Fuarı’na Türkiye’nin kültürel, sanatsal ve edebî zenginliğini yansıtan 1160 eserle katılıyor. Fuara bakanlığın katkılarıyla yedi yayıncı ve iki telif ajansı da katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın katkılarıyla 7 yayıncı ve 2 telif ajansının da fuara katılımı gerçekleştirilecek.

Türk yayın dünyasının fuarda sergilenecek seçkin eserleri, araştırmacıların hizmetine sunulmak üzere "Her Ülkeye Türkiye Kitaplığı" Projesi kapsamında, Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla kurum ve kuruluşlara bağışlanacak.

Fuarda moderatörlüğünü Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula’nın yapacağı, Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, yazar Ali Ural, yayıncı Şaban Kurt, Nazlı Berivan Ak ve Nermin Mollaoğlu’nun katılacağı "Presentation of the Turkish Book Market" başlıklı bir panel de düzenlenecek. Panel sonrası verilecek kokteylde, fuara katılan yayıncı, yazar ve çevirmenler de yer alacak.

Öte yandan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Türk edebiyatının yurt dışında tanıtılması yönünde önemli başarılara imza atan TEDA (Türk, Kültür, Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılımı) projesi, yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere tanıtılacak.