Bursa Edebiyat Festivali Başlıyor

Etkinlikler
Fatih Karakılıç’ın haberi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıllık aradan sonra 14.sü düzenlecek "Bursa Edebiyat Günleri’, 29-30 Nisan günlerinde Tayyare Kültür Merkezi’...
EMOJİLE

Fatih Karakılıç’ın haberi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıllık aradan sonra 14.sü düzenlecek "Bursa Edebiyat Günleri’, 29-30 Nisan günlerinde Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl "Şehir, şiir ve inşa" temasının işleneceği Bursa Edebiyat Günleri’nin ana başlığı, Mehmet Âkif’in Bursa için yazdığı ‘Bülbül’ şiirinden ilhamla ‘Bülbülün Zümrüt Tahtında Edebiyat’ olarak belirlendi. Etkinlik, beş oturumluk bir sempozyum ve bir şiir şöleninden oluşuyor. Etkinlik, Bursa’nın edebiyat birikimini yaşatmayı amaçlıyor. 14. Bursa Edebiyat Günleri’ne Türk edebiyatının farklı kuşaklarından şair, yazar ve akademisyenler katılıyor. Etkinliğin farklı bölümlerinde; Bahaettin Karakoç, Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Mehmet Doğan, Metin Önal Mengüşoğlu, Arif Ay, Mustafa Özçelik, Doç. Dr. Mehmet Narlı, Berat Demirci, Yıldız Ramazanoğlu, Vahap Akbaş, Ümit Aktaş, Sibel Eraslan, Yaşar Bedri Özdemir, İhsan Deniz, Tayyib Atmaca, Mehmet Şeker, İbrahim Eryiğit, Murat Soyak ve Hüseyin Kaya gibi şair, yazar ve akademisyenler Bursa’da bir araya gelecek. (0224 253 26 46)

Zaman