“Sonsuzluğa Bırakılan İzler” Bayrampaşa’da

Etkinlikler
Fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın`ın "Sonsuzluğa Bırakılan İzler" adlı tematik fotoğraf sergisi Başkent’te geçtiğimiz günlerde sanatseverlerle buluştu. Serginin ziyaretçileri arasında Dı...
EMOJİLE

Fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın`ın "Sonsuzluğa Bırakılan İzler" adlı tematik fotoğraf sergisi Başkent’te geçtiğimiz günlerde sanatseverlerle buluştu. Serginin ziyaretçileri arasında Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Ali Babacan da vardı.

Fotoğrafın bir sanat olup olmadığı tartışmalarına bu sergisi ile cevap veren Hamit Yalçın’ın çalışmaları İstanbul’da da gösterilecek.

Hamit Yalçın ile “Sonsuzluğa Bırakılan İzler” konulu fotoğraf sergisi gösterimi 30 Nisan 2011 saat 16:00’da Bayrampaşa Kültür Salonunda gerçekleştirilecek.

Sergiden Kareler

www.on5yirmi5.com/genc/fotogaleri/40139/sonsuzluga-birakilan-izler.html

Hamit Yalçın Kimdir?

1958 yılında Elazığ’da doğdu. 1977–1980 yılları arasında profesyonel gazetecilik ve foto muhabirliği yaptı. İlk fotoğraf sergisini 1982 yılında Ankara’da açtı.
1983 yılında Ankara’ da açtığı kendi atölyesinde, Reklam Fotoğrafçılığı alanında çalışmaya başladı. Bu arada "Doğa" konulu çalışmalara ve "Anadolu"ya yoğunlaştı. "Turizm ve tanıtım" konulu çekimler yaptı.
1986 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı "Özel Fotoğraf Ödülü" O’nun aldığı ödüllerin en anlamlısı oldu.
Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel sergilerle birlikte, karma sergilere, sunuşlara katıldı ve sinevizyon gösterileri gerçekleştirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’yi tanıtıcı broşür ve kataloglarında fotoğrafları yayınlandı.
Belgesel film dalında da eserler verdi. 4 bölümlük "Köşkler, Kasırlar" belgeseli televizyonlarda sıkça yayınlandı. Reklam ve tanıtım filmlerinin yönetmenliğini yaptı.
Yaşadığı kent Ankara’nın değişen ve gelişen yüzünü, tarihi, kültürel ve kentsel dokusunu, fotografik açıdan çalışmak ve ortaya çıkartmak, gelecek nesillere bir miras bırakmak adına yaptığı en kapsamlı çalışmalarından birisidir.
Bu kapsamda Ankara’da, Kızılay "Metro Sanat Galerisinde açtığı "Dört Mevsim Ankara" sergileri yoğun ilgi görmüş; "Ankara’da Sonbahar" adlı fotoğraf sergisi 2003 yılında Moskova’da, "Ankara Akşamları" adlı fotoğraf sergisi de 2005 yılında Pakistan’ın başkenti İslamabat’ta, daha sonra da 17 Ocak 2006′ da Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde ve Mayıs 2006 da Güney Kore’nin başkenti Seul’de “Ankara Kültür Günleri” kapsamında sergilendi. 2007 yılı Lefkoşa ve 2010 yılı Strazburg sergilerinde konu yine Ankara idi…
2005 – 2006 Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim yılı ilköğretim ders kitaplarının tümünün fotoğraf editörlüğünü yaptı.
14 Şubat 2006 tarihinde Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezinde açtığı “Sonsuzluğa Bırakılan İzler” adlı tematik fotoğraf sergisi sanat çevresinde geniş yankı buldu.
Aralık 2006 tarihinde Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğince iki ülke arasındaki sanat ortamına katkılarından dolayı şeref plaketi aldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 6 aylık bir çalışma sonrasında kurumsal anlamda fotografladı.
Fotoğrafla ilgili sunumlar gerçekleştirmekte,  gösteri panel ve söyleşilere katılmakta, fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliklerinde bulunmaktadır.
Birçok dergi, gazete, tv, kitap ve yayınlarda yüzlerce fotografı ve röportajları yayınlandı.
Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) yönetim kurulu üyeliğinde bulunmustur.  Fotograf sanatı kurumu üyesi, ANADOLU FOTOGRAF DERGİSİ Yayın Kurulu üyesi, Düşünce Plotformu üyesi,  Türkiye – Pakistan Kültür Derneği üyesi ve Kolleksiyoncular Derneği (KODER) üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 on5yirmi5.com