İşçi Filmleri Festivali Londra’da

Etkinlikler
Gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Türkiye’de altıcı kez izleyiciyle buluşurken festivalin İngiltere ayağı ise ikinci yılına giriyor. Festival, Türkiye&...
EMOJİLE

Gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Türkiye’de altıcı kez izleyiciyle buluşurken festivalin İngiltere ayağı ise ikinci yılına giriyor. Festival, Türkiye’de 1-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak başlamasını takiben şu sıralar kent kent Anadolu’yu dolaşmaya devam ederken Londra 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ise 15-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye’de Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (TÜRK-İŞ), Petrol-İş (TÜRK-İŞ), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri ve Sendika.Org tarafından düzenlenen festival Londra’da ise İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, GİK-DER (Göçmen İşçiler Kültür Derneği), TEB (Türk Eğitim Birliği), Kurdish Community Center (Kürt Toplum Merkezi), Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Sosyalist Kadınlar Birliği, Young Struggle (Genç Mücadele), Roj Women’s Association (Roj Kadın Vakfı) tarafından düzenleniyor.

21 ÜCRETSİZ FİLM
Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalde 21 film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

Haber Türk