Türk okulları,Kültürümüzün Anlaşılmasını Sağlıyor

Etkinlikler
Yaptığı müzikle ney, darbuka, zurna, bendir, def gibi enstrümanları dünya müziğinin gündemine taşıyan dünyaca ünlü müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Ali Şir ...
EMOJİLE

Yaptığı müzikle ney, darbuka, zurna, bendir, def gibi enstrümanları dünya müziğinin gündemine taşıyan dünyaca ünlü müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Ali Şir Nevai ödülüne layık görüldü.Ödülünü almadan önce hislerini paylaşan ünlü müzisyen, böyle bir şahsiyetin ismiyle anılan bir ödülü almanın onur verici olduğunu söyledi. Tekbilek, "Nasip edene ve layık görenlere gönül dolusu teşekkür ediyorum." dedi.

Türk dili ve kültürünün kıtalara ulaşmasından bir sanatçı olarak gurur duyduğunu dile getiren Tekbilek, Türk okullarının ülke adına büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade etti. Okulların Türk kültürünün diğer toplumlar tarafından anlaşılmasını sağladığını belirten ünlü müzisyen, bu kültürle yetişen nesillerin gelecekte toplumlarına ve Türkiye’ye müspet katkılar sağlayacağını düşünüyor. Tekbilek, "İnsanların şahsiyetlerini geliştiren, toplumdaki yerini almasını sağlayan temiz ve faydalı bilgileri sistemli bir şekilde verebilmek çok büyük ve kullanılması gereken bir hizmettir." diyor. "Böyle bir uğraşta vazife alan tüm öğretmenleri can-ı gönülden kutluyorum." diyen Tekbilek, Türk halkına yaşatılan manevî hazzın devam ettirilmesi gerektiğini kaydediyor.

Zaman