Antalya’nın Bir de Caz Festivali Oldu

Etkinlikler
Bunlar arasında geçen kış İstanbul’a gelen Macy Gray ile bir önceki İstanbul Caz Festivali’nin konuğu Lisa Ekhdal da var.’Uluslararası Antalya Caz Festivali’, dün akşam Aspendo...
EMOJİLE

Bunlar arasında geçen kış İstanbul’a gelen Macy Gray ile bir önceki İstanbul Caz Festivali’nin konuğu Lisa Ekhdal da var.’Uluslararası Antalya Caz Festivali’, dün akşam Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Türk izleyicisinin epey aşina olduğu Fado yorumcusu Monica Molina ile açılış yaptı. Bildiği Türkçe kelimelerle izleyicilerini gülümseten sanatçıya; sunucu, yazar, prodüktör ve yorumcu China Moses ile müzik kariyerine İsveç’te yön veren Mehmet İkiz Trio eşlik etti.

Festivalin bugünkü konuğu; caz, bossa nova ve folk müziğin birleştiği şarkılarıyla tanınan Lisa Ekhdal. İsveç’in Norah Jones’u olarak adlandırılan şarkıcı ve besteci Lisa Ekdahl’ın çocuksu vokaline Nino Katamadze&Insight eşlik ediyor.

Festival, üçüncü gecesinde, geç keşfedilen ve 47 yaşında şöhreti yakalayan Grammy ödüllü folk şarkıcısı Cesaria Evora’yı ağırlıyor. Aç insanlarla ve dünyanın fakir halklarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla sahneye gösterişli ayakkabılar yerine çıplak ayakla çıkmayı tercih eden ve bu sebeple ‘Çıplak Ayaklı Diva’ diye anılan Evora’ya L’Orchestre de Contrebasses eşlik edecek.

23 Temmuz Cumartesi akşamının konuğu tam bir Amerikan rüyası: Macy Gray. Oyunculuk yeteneğini sesiyle birleştiren Gray; Training Day, Scary Movie ve Spider-Man gibi Holly-wood filmlerinde aldığı rollerle epey popüler. 5 kez Grammy’ye aday olan ve En İyi R&B Kadın Vokal dalında büyük ödülü kucaklayan sanatçı; boğuk sesiyle Billie Holiday, Tina Turner ve Betty Davis gibi güçlü seslerle birlikte anılıyor. Şimdiye kadar 5 albüm yayınlayan ve son albümü The Sellout’ı geçen yaz piyasaya süren Gray’in genç yaşlarda aldığı klasik piyano eğitiminden sonra profesyonel müzik kariyerine başlaması tamamen tesadüf olmuş. Üniversitedeyken bir arkadaşı için kendi parçalarından oluşan bir demo hazırlayan Gray, parçaları seslendirecek sanatçının gelmemesi üzerine onları kendisi okumuş ve olaylar pek tanıdık şekilde gelişmiş. Gray, geçtiğimiz şubatta Sevgililer Günü için İstanbul’a gelmiş, konserler vermiş ve epey sevilmişti.

Zaman