Haftanın Kültür Sanat Rehberi

Etkinlikler
Henüz yolunu Beylikdüzü’ne düşüremeyen kitapseverler, direksiyonu fuara kırsın, en azından şu söyleşilere bir uğrasın. BUGÜN – Saat: 17.15 Yer: İnterexpo Salonu Konuşmacı: Ahmet Turan Alka...
EMOJİLE

Henüz yolunu Beylikdüzü’ne düşüremeyen kitapseverler, direksiyonu fuara kırsın, en azından şu söyleşilere bir uğrasın.

BUGÜN – Saat: 17.15 Yer: İnterexpo Salonu Konuşmacı: Ahmet Turan Alkan (Memleket Meselelerinde Üslup)

YARIN – Saat: 13.15 Yer: İnterexpo Salonu

Konuşmacı: Elif Şafak (İskender)

Saat: 14.30 Yer: Heybeliada Salonu

Konuşmacılar: Ayfer Tunç, Yekta Kopan, Murat Gölsoy (Can Yayınları 30. Yıl Öykü Şenliği)

Saat: 15.45 Yer: Marmara Salonu

Konuşmacı: Ahmet Ümit (Bir Roman Kahramanı Olarak Sultan Mehmed)

Saat: 17.00 Yer: İnterexpo Salonu

Konuşmacılar: Ahmet Rasim Küçükusta, Ahmet Aydın, Canan Efendigil Karatay. (Yalanlarla Savaşan Profesörler)

PAZAR – Saat: 12.00 Yer: Heybeliada Salonu

Konuşmacı: Bejan Matur (Dağın Ardına Bakmak)

Saat: 13.15 Yer: Karadeniz Salonu

Konuşmacı: Haydar Ergülen (Aşk ve Şiir)

Saat: 15.45 Yer: Marmara Salonu

Konuşmacı: Mehmet Altan (Dünya Küresi Vicdanı Harekete Geçirebilecek mi?)

Minyatürün modern hali!

Sergi – BU AY: Murat Germen görsel kent tarihini ön plana çıkaran yeni bir sergiyle karşımıza çıkıyor. Osmanlı dönemi minyatürlerini andıran serginin ismi mutasyon ve metamorfozun ortak bileşeninden oluşuyor: Muta-morfoz. İstanbul Akaretler C.A.M Galleri’deki sergi 16 Aralık’a kadar ziyaret edilebilir.

Eserler ortaya çıksın

Yarışma: Yunus Nadi adına düzenlenen 66. Yunus Nadi Ödülleri’ne başvurular başladı. Ödüller bu yıl Edebiyat Ana Dalı’nda, öykü, roman, şiir, Görsel Sanatlar Ana Dalı’nda, karikatür, fotoğraf, Bilimsel Araştırmalar Ana Dalı’nda, sosyal bilimler araştırması olarak verilecek. Ödüllere, 1 Nisan 2009 ile 1 Şubat 2010 tarihleri arasında yayımlanmış eserlerle (amatör ve profesyonel) başvurulabilecek. Son başvuru tarihi: 15 Şubat 2012. Her dal için ödül 2 bin lira.

Mevlânâ’nın bilinmeyenleri

Söyleşi – Bu Hafta: Ömer Tuğrul İnançer bugün Altunizade Kültür Merke-zi’nde gençlere tasavvufu anlatıyor. Ahmet Turan Alkan 21 Kasım’da Divan Edebiyatı Vakfı’nda ‘Herkes İçin Mimarlık’ konusu üzerinde dururken, Emin Işık sonraki gün Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Hz. Mevlânâ’nın tasavvuf anlayışının bilinmeyen yönlerini anlatıyor. Bütün söyleşiler 18.30’da başlıyor.

İstanbul’da piyano resitali

Şenlik – BU HAFTA: Akbank Sanat Piyano Günleri dün başladı. Macar piyanist Adrienne Hauser yarın, Javier Perianes 22 Kasım’da, Nikolai Demidenko 24 Kasım’da Akbank Sanat’ta sahneye çıkıyor. Ay sonuna kadar devam edecek konserler 20.00’de başlıyor.

Malatya’ya göç vakti

Festival – Bu hafta: Göç temasını bu yıl mercek altına alan Malatya Uluslararası Film Festivali bugün başlıyor. Göçün işlendiği filmler seyirci karşısına çıkıyor, göç sineması paneli, Almanya’ya göç üzerine kısa film gösterim ve söyleşileri, Türk-Alman göçünün sinema sanatındaki durakları üzerine video sunumu bir hafta boyunca seyirci karşısına çıkıyor. Gelecek Uzun Sürer, Eylül, Kar Beyaz gibi ödüllü filmlerin yarışacağı festival 24 Kasım’da sona erecek. Onur ödülü takdim edilen oyuncu Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun yarın 13.00’te Kemal Sunal Salonu’nda sinema serüveni ve dostluklarını anlatıyor.

Anadolu Ateşi Başkent’te

Dans – Bu hafta: Anadolu Ateşi grubunun 2008 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında sahnelediği Troya, Ankaralı sanatseverler ile 2 farklı mekânda buluşuyor. Gösterinin birbirinden görkemli kostüm ve dekorları (7 ve 9 metre uzunluğundaki iki at) 25 Kasım’a kadar ANKAmall Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor. Troya gösterisi ise 1 ve 2 Aralık’ta, saatler 21.00’i gösterdiğinde Anadolu Gösteri Merkezi’nde. 0 312 284 3033

Fantastik roman konuşuluyor

Panel – YARIN: Edebiyatçlar bu kez fantastik romanlar konumak için bir araya geliyor. ‘Öteki Dünyalar Edebiyat Fantastik Romanlar Üzerine’ adl panel yarn Tark Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde. Zeki Cokun ve Bar Müstecaplolu’nun oturum bakanl yapaca etkinlikte Sevin Okyay, Nazl Eray, Saygn Ersin, Gönül Yonar, Orkun Uçar, Nazl Eray gibi yazarlar katlacak.

Fas’ın Ümmü Gülsüm’ü

Konser – BUGÜN: İlk albümü Handmade ile adından sıkça söz ettiren, Beautiful Tango parçasıyla ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen Hindi Zahra, bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşuyor. Soul, blues, folk ve caz’ı Berberi kültürüyle harmanlayan Hindi Zahra için "Günümüzün BilliY Holiday’yi", "Fas’ın Ümmü Gülsüm’ü" gibi tanımlamalar yapılıyor. 20.00’de başlayan konserin biletleri biletix gişelerinde.

Zaman