Haftanın Kültür Sanat Rehberi

Etkinlikler
Konya’da Mevlânâ günleri ŞENLİK – BU HAFTA: Mevlânâ’nın 738. vuslat yıldönümü Konya’da uluslararası anma etkinlikleriyle kutlanıyor. Şölen 7 Aralık̵...
EMOJİLE

Konya’da Mevlânâ günleri

ŞENLİK – BU HAFTA: Mevlânâ’nın 738. vuslat yıldönümü Konya’da uluslararası anma etkinlikleriyle kutlanıyor. Şölen 7 Aralık’ta "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü" ile başlıyor. Aynı gün Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü konser veriyor, çocuk semazenler Mevlânâ Müzesi’nde sema gösterisi sunuyor. Programda Mevlânâ kültürünü anlatan konser, söyleşi, panel, konferanslar yer alıyor. Etkinlik boyunca, 11 gece, 10 gündüz olmak üzere 21 sema gösterisi düzenleniyor. 55 bin kişinin sema töreni ve sergileri izlemesin, 10 bin kişinin de konser, panel, tiyatro, kolokyum ve çalıştayları takip etmesi bekleniyor.

Müzikle yarışın!

KONSER – PAZAR: Görme engelli müzisyen ikizler Selim ve Kerim Altınok, pazar günü Deposite Outlet Merkezi’nde, Arel Üniversitesi’nin satranç kulübü öğrencileriyle bir araya geliyor. Çocukluk yıllarından beri satranç sporunun içinde olan Altınok Kardeşler’in 15.00’te sevenlerine mini konser verecek. Dereceye girenlere sürpriz hediyelerin verileceği turnuvaya katılmak isteyenler Deposite Outlet Merkezi’nin danışma standına başvurabilirler. 0212 444 1 770

Ferah bir konser dinleyin

Konser – YARIN: Şebnem Ferah konserleri başlıyor. Ünlü sanatçı Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Eskişehirli rock severlerle buluşuyor. İlk durak yarın İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi. Sonraki konserler 10 Aralık’ta Ankara Anadolu Gösteri Merkezi’nde, 17 Aralık’ta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu’nda. 20.00’de başlayan konserin biletlerini Biletix gişelerinden alabilirsiniz.

Çin malı akrobasi

Akrobasi – 9 ARALIK: Çin Akrobasi Topluluğu Püren Group dünya turnesi kapsamında Türkiye’de! Denge, estetik, sabır, zekâ, uyum ve olgunluğun simgesi insanlardan meydana gelen grubun gösterisi 9-10-11 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde. Bütün gösteriler 20.00’de başlıyor.

Bu filmlere Fransız kalmayın

Film gösterimi – BU HAFTA: İstanbul Modern Sinema, 3-18 Aralık tarihleri arasında Fin sinemasının en güçlü yönetmenlerinden Aki Kauris-maki’nin oyuncu Kati Outinen ile birlikte çalıştığı dokuz filmini gösteriyor. Etkinlik, 1986 yapımı Cennetteki Gölgeler’le başlayıp, Cannes’da Jüri Özel Ödülü’nü kazanan ve Kati Outinen’e "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü getiren Geçmişi Olmayan Adam’la sürüyor ve yine bu yıl Cannes’da "Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü"nü kazanan Umut Limanı’na kadar geliyor. Kati Outinen, 3 Aralık 2011 Cumartesi günü Umut Limanı filminin saat 15.00’teki gösteriminde izleyiciyle buluşacak.

İstanbul’da edebiyat şöleni

FESTİVAL – BU HAFTA: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ile Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 3. İstanbul Edebiyat Festivali, 5-10 Aralık tarihleri arasında yapılacak. İlk gün Mehmet Akif Ersoy ve Oğuz Atay sergilerinin açılışı, roman atölye çalışmaları, Sahne Geri(ci)sinden Bir Vaaz Bir Diyalog kitabı üzerine söyleşi yapılacak. 6 Aralık’ta Üç Medeniyet Havzası: Destan, Kıssa, Hikâye adı altında hikâye atölyesi, Edebiyat Sosyolojisi paneli, Cyrano de Bergerac filminin gösterimi yapılacak. Son gün Edebiyatımızda Hatırat paneli, 2011 yılında Türk edebiyatı açık oturumu düzenlenecek festival, bu yılın Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri’nin sahiplerini bulmasıyla sona erecek.

GAP’ın öteki yüzü

SERGİ – BUGÜN: Şanlıurfa ve Diyarba-kır’da görücüye çıkan dokuz sanatçının fotoğraflarından oluşan GAP dönüşümü sergisi 2-9 Aralık’ta Mardin Vali Konağı Galerisi’nde. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 kentin GAP ile dönüşümü adlı sergi ay sonuna doğru İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ve Ankara TCDD Demiryolları Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Sezen Aksu’nun son konseri

Konser – Bu ay: Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu eşliğinde, her biri kendi alanında tanınmış müzisyenlerle ve özel bir repertuar ile "Sezen Aksu Acoustic Band" projesinde müzikseverler ile buluşuyor. Aksu, 21 Aralık’ta Bursa Merinos AKKM, 24 Aralık’ta Congresium Ankara ATO UKSS, 25 Aralık’ta Eskişehir Osmangazi Ün. Spor Salonu’nda sahneye çıkıyor. Ünlü sanatçının bu yılki son konserini kaçırmamak için elinizi çabuk tutun. Satışa çıkan biletleri konser günü bulmanız imkânsız.

Ustaların eserleri karşımızda

Sergi – HAFTA SONU: Hepsi Hakk’a yürümüş hattatlarımızın en beğenilen eserlerinin katı’ tekniği ile hazırlanan kalıplarını ebrûlayan ebrû sanatçısı Alparslan Baba-oğlu’nun çalışmalarından oluşan 66 parçalık Albaraka koleksiyonu, Cemal Reşit Rey fuayelerinde sergilenmeye başladı. Albaraka’nın koleksiyonundan seçilen eserler 4 Aralık’a kadar görülebilir.

Bu oyun kaçmaz

Tiyatro – BU HAFTA: Ünlü Broadway müzikali Devlet Tiyatroları sahnelerinde! Greg Kotis’in yazdığı Oğuz Utku Güneş’in sahneye taşıdığı Sidikli Kasabası 11 Aralık’a kadar İstanbul Cevahir Sahnesi’nde izlenebilir. Oyun 20.00’de başlıyor.

Zaman