Dünya Gençliği İstanbul’da Buluştu

Etkinlikler
Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO), 6.Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı’nı, “İslam Dünyasındaki Değişimler ve Müslüman Gençlik” teması ile 20-21 Aralık 2011...
EMOJİLE

Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO), 6.Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı’nı, “İslam Dünyasındaki Değişimler ve Müslüman Gençlik” teması ile 20-21 Aralık 2011 tarihinde Dünya’nın başkenti İstanbul’da düzenliyor.

İnsanlığın bugün her zamankinden daha fazla huzur, saadet ve barış içerisinde yaşayabileceği bir dünya özlemi içerisinde olduğu düşüncesinden hareket ederek, dünya olaylarının doğru teşhisini yapmak ve doğru tedavi yöntemleri sayesinde bu vahim gidişata dur demek kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir.
gencsaadet_iyfo_12_2011_2

Bunun için, bu sömürüye ortak tepki koyabilme kültürünü ve metodlarını geliştirmek, tedbirler almak ve ilerlemek için müslüman ülkeler kendi aralarında kardeşlik bilincini geliştirerek bir siyasi irade oluşturmalıdır. Her Müslüman’ın Hakkı üstün tutmak ve adaleti tesis etmekle görevli olduğu bilinci geliştirmelidir.

Hak ve adalet merkezli Yeni Bir Dünyanın inşasında Müslüman Gencin temel görevi: Müslümanların ortak dünya görüşüne göre siyaset yapmak, insanlara hizmet etmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve sosyal hayatta nimet-külfet paylaşımında adaleti sağlama gayretinde olmaktır. Müslüman Gençler olarak bizler, bu yolda takatimizin sonuna kadar çalışmaya ve özlenen adil bir Dünyanın kurulmasına yardımcı olmaya kararlıyız.

gencsaadet_iyfo_12_2011_3

Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantıları, yeni bir dünyanın inşasında Müslüman gençliğin rolünü değerlendirerek, ortak hedefe doğru bugüne kadar geliştirilen çalışmaların daha ileriye doğru nasıl sürdürüleceğini masaya yatırarak gençliğe çözüm yollarını sunmaktadır. Bu amaçla; 6. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı 20 – 21 Aralık 2011 tarihlerinde “İslam Dünyasındaki Değişimler ve Müslüman Gençlik” teması ile gerçekleştirildi.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını IYFO Genel Başkanı Muhammet Musa BUDAK yaptı. Divan teşekkülünün ardından protokol konuşmalarına geçildi. Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk’ünde katıldığı programda ilk konuşma Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak yaptı. Prof. Dr. Mustafa Kamalak bir konuşma yaparak gençlik hareketlerinin öneminden bahsetti. Kamalak, Konuşmasında dünyada yaşanan olayları değerlendirdi ve çözüm önerileri sundu.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katıldığı toplantıda yurt içi ve yurt dışından parti temsilcileri ve gençlik organizasyonu temsilcileri katıldı.







gencsaadet_iyfo_12_2011_1