Bulgaristan’da İlginç Bir Sergi

Etkinlikler
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Arkeoloji Müzesi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor.SOFYA Aynı zamanda bir maket ustası olan İtalya’nın Sofya Büyükelçisi Stefano Benazzo̵...
EMOJİLE

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Arkeoloji Müzesi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor.SOFYA Aynı zamanda bir maket ustası olan İtalya’nın Sofya Büyükelçisi Stefano Benazzo’nun girişimi ile düzenlenen sergide üç büyük din, mabetlerinin…

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Arkeoloji Müzesi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Aynı zamanda bir maket ustası olan İtalya’nın Sofya Büyükelçisi Stefano Benazzo’nun girişimi ile düzenlenen sergide üç büyük din, mabetlerinin maketleriyle de olsa bir araya getirildi.
Bulgaristan’daki cami, sinagog, kilise ve manastırların maketlerinin yan yana yer aldığı sergi sanatsever vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

”Yaşama yol gösteren ışık, dinlere saygı” sloganı ile düzenlenen sergide Şumnu kentindeki Tombul cami, Sofya merkez sinagogu, Sofya’daki Sveta Nadelya kilisesi ve Blagovgrad bölgesindeki ünlü Rila manastırının maketleri ziyaretçiler tarafından en fazla ilgi gören eserler arasında yer alıyor.
Toprak, seramik ve kibrit çöplerinden yapılan maketlerin yanında hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler sergiyi”huzur verici bir sanat etkinliği” olarak nitelediler.

Yaklaşık 40 eserin yer aldığı arkeoloji müzesindeki “Dinlere saygı” maket sergisi ay sonuna kadar açık kalacak.