Bu Sergi, Doğanın Tuvale Taşınmış Hali

Etkinlikler
Ressam Ayşe Eren’in 5. kişisel sergisi, başkent Ankara’daki TESK Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Daha önce İstanbul ve Ankara’da olmak üzere 4 sergi açan ve karma s...
EMOJİLE

Ressam Ayşe Eren’in 5. kişisel sergisi, başkent Ankara’daki TESK Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Daha önce İstanbul ve Ankara’da olmak üzere 4 sergi açan ve karma sergilerde de birçok tablosu bulunan Eren, ilhamını doğadan alıyor. Eren, "Görenin içini ferahlatan resimleri seviyorum ve böyle çalışıyorum." diyor.
 
Ayşe Eren, tabiatın doğal güzelliklerini tuvale yansıtan bir ressam. Kimi zaman güneşin batışı, kimi zaman da denizin hırçın dalgaları ilham veriyor ona. Eren’in doğadan beslenen tabloları, şimdi 5. kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Başkent Ankara’daki TESK Sanat Galerisi’nde dün açılan sergide ressamın 55 tablosu yer alıyor. Ressam Eren, doğayı izlemekten ve bu gözlemlerini tuvale dökmekten zevk aldığını söylüyor. Anlaşılmakta güçlük çekilen tabloları yapmadığını ifade eden Eren, "Görenin içini ferahlatan resimleri seviyorum ve böyle çalışıyorum." diyor. Tablolarını görenlerin beğenilerini dile getirmeleri de onu bir nevi cesaretlendiriyor.

Çocukluğunun geçtiği Malatya’da dedesinin bağ ve bahçelerine hayranlık duymasıyla başlamış Eren’in doğa aşkı. İçindeki resim sevgisi de küçük yaşlarda başlamış; ancak bankacılıkla uğraşması nedeniyle bir türlü bu yolda adım atamamış. Ta ki yoğun iş temposu arasında resme özel zamanlar ayırmasına kadar. İş yaşamının hafiflemesi ile Lütfü Günay ve Nevruz Erken gibi ressamlardan ders almaya başlar. İlk tablolarını da bu iki önemli ressamın yol göstericiliğinde oluşturan Eren, şimdi 5. sergisini açmanın mutluluğunu yaşıyor. Eren, hocalarından hâlâ ders almaya ve resim tekniğini ilerletmeye çalıştığını dile getiriyor. Daha önce İstanbul ve Ankara’da olmak üzere 4 sergi açan ressam Eren’in karma sergilerde de birçok tablosu bulundu. Açılışını eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın yaptığı sergi, 28 Şubat tarihine kadar TESK Sanat Galerisi’nde görülebilecek.
 

Zaman