Ankara TYB’de ‘Mesnevi Okumaları’

Etkinlikler
14. yılına giren Mesnevi okumaları Türkiye Yazarlar Birliği’nin Sümer 1 Sokağı 11 numaradaki binasında devam ediyor. Türkiye’de Mevlana ve ölümsüz eseri Mesnevi üzerine çalışmalar yapmış a...
EMOJİLE

14. yılına giren Mesnevi okumaları Türkiye Yazarlar Birliği’nin Sümer 1 Sokağı 11 numaradaki binasında devam ediyor. Türkiye’de Mevlana ve ölümsüz eseri Mesnevi üzerine çalışmalar yapmış akademisyenler tarafından sürdürülen dersler meraklıları tarafından her geçen gün artan bir ilgiyle takip ediliyor.Bu yılki dersler Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Prof. Dr. Hicabı Kırlangıç, Prof. Dr. Derya Örs, Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu  tarafından dönüşümlü olarak veriliyor. Önce Mesnevi’den esas metnin okunması ardından günümüz türkçesine çevrilmesi ve söz konusu beyit üzerinde açıklamalarla devam edilen programda katılımcılar farklı üsluplardan ve farklı bakış açılarından Mevlana ile tanışmış oluyorlar ve böylelikle Mesnevi’yi anlama ve anlamlandırmada kendi üsluplarını oluşturmaları kolaylaşıyor.
 
Mesnevi okumalarının bu akşamki hocası Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu olacak. Saat 18:30’da TYB Kültür Merkezi’nde (Sümer 1 Sokağı 11 Kızılay/Ankara) gerçekleştirilecek programa katılım serbest.