Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatı

Etkinlikler
Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatına ait 95 eser ile 80 adet yağlı boya tablodan oluşan resim ve filografi sergisi, Yunus AVM’de görücüye çıktı. Serginin açılışını Çankırı Valisi Vahdettin Ö...
EMOJİLE

Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatına ait 95 eser ile 80 adet yağlı boya tablodan oluşan resim ve filografi sergisi, Yunus AVM’de görücüye çıktı.

Serginin açılışını Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Belediye Başkanı İrfan Dinç gerçekleştirdi.Belediye Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nden  resim ve filografi eğitimi alan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergide,Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun reprodüksiyonundan, Peygamber Efendimizin kılıcının kabzasındaki motiflere kadar  çok değişik eserler yer alıyor.Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatına ait 95 eser ve 80 adet yağlı boya tablonun yer aldığı sergi, sanatseverler tarafından dikkatle incelenirken, büyük beğeni de topladı.

Kültür ve sanat yatırımları devam edecek  

Meraklı konuklara, filografi ve yağlı boya tablolarla ilgili bilgilerin verildiği sergi ile ilgili açıklama yapan ve  kültür ve sanat yatırımların devam edeceğine dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Dinç, sundukları imkânların kurs öğretmenleri ve kursiyerler tarafından çok iyi değerlendirildiğini,dönem sonu sergilerinde ortaya çıkan ürünleri gördüğünde,kursiyerlerin becerilerine ve kişisel gelişimlerine sağladıkları katkıdan hem kendilerinin, hem de kursiyerlerin ziyadesi ile memnun olduklarını ifade etti..  

Resim ve filografi sergisini ilgiyle gezen ve beğenen Vali Vahdettin Özcan da,bazı hoşuna giden tablolarla ilgili sanatçılardan bilgi aldı ve eser sahiplerini kutladı.Sergi,5 Temmuz 2013  tarihine kadar görülebilecek.