Ayla Ağabegüm ve Belkıs İbrahimhakkıoğlu TEV’de

Etkinlikler
DİYAR-I ERZURUM / BİR ŞEHRİN MANEVÎ DÜNYASI Türk Edebiyatı Vakfı’nın bu haftaki “Çarşamba Sohbeti”nde, emekli öğretmen ve yazar Ayla Ağabegüm ile yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, “Diyar-ı Erzurum / Bir ...
EMOJİLE

DİYAR-I ERZURUM / BİR ŞEHRİN MANEVÎ DÜNYASI

Türk Edebiyatı Vakfı’nın bu haftaki “Çarşamba Sohbeti”nde, emekli öğretmen ve yazar Ayla Ağabegüm ile yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, “Diyar-ı Erzurum / Bir Şehrin Manevî Dünyası” başlığı altında bir sohbet yapacaklar.

Ayla Ağabegüm kimdir?

1940’ta Bilecik’te doğdu. İlk ve ortaokulu doğduğu yerde, liseyi Elazığ’da okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi (1967). İstanbul liselerinde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1985-1990 arası Türk Edebiyatı dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yürüttü. Bu dergide yayınladığı deneme, röportaj hikâye ve günlüğü ile tanındı. Özellikle “Öğretmen Günlüğü” başlığı ile yazdığı yazıları büyük ilgi gördü. Denemelerini Sözle Direnmek adıyla kitap hâlinde yayınladı. Son olarak Mısralarla Konuşsak kitabını kaleme aldı.

Belkıs İbrahimhakkıoğlu kimdir?

Belkıs İbrahimhakkıoğlu, 1950 yılında Erzurum’da doğdu. Meşhur âlim ve mutasavvıf Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin torunlarındandır. İlk ve orta tahsilini Erzurum’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için İstanbul’a gelerek İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Türk Edebiyatı Vakfı’nda merhum Ahmet Kabaklı ile birlikte çalışmış olan İbrahimhakkıoğlu, Türk Edebiyatı dergisinin yazı işleri müdürlüğünü ve vakfın yönetim kurulu üyeliğini de yapmıştır. Sık sık televizyon kanallarında da görülen ve çeşitli yerlerde sohbetler yapan Belkıs İbrahimhakkıoğlu’nun  Aşk ile An Seyretmek, Vahiy Sürecinde Kadın – Kadın Oradaydı, Peygamber Öyküleri Seti (11 kitap) adlı çalışmaları bulunmaktadır.

Giriş serbesttir.

Başlama saati: 17.00 

Yer: Türk Edebiyatı Vakfı 

Tel. (0212) 526 16 15 / 527 50 32