“Dersaadet’te Edebiyat ve Şairler” konuşulacak

Etkinlikler
İstanbul Dersaadet Kültür Platformu Başkanı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kurucu Üyesi Yazar Mehmet Kâmil Berse, “İstanbul Şehrengizi” başlığı altında gerçekleştirilen İstanbul sohbetlerinde bu haf...
EMOJİLE

İstanbul Dersaadet Kültür Platformu Başkanı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kurucu Üyesi Yazar Mehmet Kâmil Berse, “İstanbul Şehrengizi” başlığı altında gerçekleştirilen İstanbul sohbetlerinde bu hafta, “Dersaadet’te Edebiyat ve Şairler” konusunu ele alıyor.

Yazar Mehmet Kâmil Berse, 26 Kasım 2013 Salı günü saat 18.30’da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde vereceği seminerde, Dersaadet’in şiirlerdeki yansımalarını örneklerle anlatacak.

Divan Edebiyatı’nın öne çıkan isimlerinin eserleri üzerinde duracak olan Berse, bunun yanı sıra Dersaadet’ten ilham almış farklı şairlerin eserlerinden de örnekler verecek.

Türk Sanat Müziği’nden bazı şarkıların hikâyelerini de anlatan Berse, “mecazî aşk”ı konu aldığı zannedilen bu eserlerin aslında “ilahî aşk”ı anlatan şarkılar olduğunu dikkate sunuyor.

Bir önceki seminerinde “Muhabbet bağına girdim bu gece” şarkısının hikâyesini anlatan Berse, bu hafta da “Bir kızıl goncaya benzer dudağın” şarkısının dinî boyutuna işaret edecek.

Program, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.