Bayrampaşa kültür sanat etkinlikleri (15-31 Ocak)

Etkinlikler
Ocak ayında yoğun istek üzerine Tarihi yarımada gezileri devam ediyor. Bu ay da “Kanuni Dönemi Mimar Sinan Camileri” temalı güzergah, “Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii,   Valen Su Kemerleri,...
EMOJİLE

Ocak ayında yoğun istek üzerine Tarihi yarımada gezileri devam ediyor. Bu ay da “Kanuni Dönemi Mimar Sinan Camileri” temalı güzergah, “Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii,   Valen Su Kemerleri, Şehzade Camii, Kalenderiye Camii, Süleymaniye Camii ve Külliyesi, Mimar Sinan Türbesi Ziyaret” şeklinde olacak. 

Ayrıca Panorama 1453 Tarih Müzesi gezileri her Pazartesi ve Cuma günleri 10:30’da Ocak ayı itibariyle başladı.

Ücretsiz geziler için isteyen herkes  Akıllı Kent Hizmet Masası’ndan ve 4441990’ı arayarak rezervasyon yaptırabilir.

-Ustalardan Konferanslar-

17 Ocak Cuma günü saat 19:30’da Belediye Altı Kültür salonu’nda “ŞEHİR VE MEDENİYET BAĞLAMINDA İSTANBUL” konusunda Prof. Dr. Sadettin ÖKTEN konferans verecek.

Bayrampaşa Konuşmaları kapsamında,  18 Ocak Cumartesi saat 13.00’da  Yusuf Akçay (TÜRKİYE TÜRKÇESİNİN TARİHİ GELİŞİMİ VE EDEBİYATIMIZA YANSIMALARI) 16:00’da Yusuf Özkan Özburun (KİTLE SPORLARI KARŞISINDA BİREYSEL SPORLAR, DOĞA SPORLARI,

25 Ocak Cumartesi saat 13.00’da  Yusuf Akçay (MUHAFAZAKAR SANAT VE EDEBİYAT) 16:00’da Yusuf Özkan Özburun (KENDİNİ YETİŞTİRME YOLLARI, TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE KOMİKLİK KÜLTÜRÜNDEN GELİŞİM YOLCULUĞUNA) Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (BAYGEM) birer konferans verecekler. 

En iyi Çocuk Tiyatroları Bayrampaşa’da!

18 Ocak Cumartesi 13.30 MASALINI UNUTAN ÇOCUK (Yücel Çakmaklı Kültür Salonu)  ve 12.00 (Uluğbey İlkolulu), 15.00 (Yücel Çakmaklı Kültür Salonu) seanslarıyla “KORSAN ANA VE GEVEZE PAPAĞAN ” isimli çocuk oyunu gerçekleşecek.  

25 Ocak Cumartesi 13.30 YAŞASIN DÜNYA FARELERİ (Yücel Çakmaklı Kültür Salonu)  ve 12.00 (Atatürk İlkokulu), 15.00 (Yücel Çakmaklı Kültür Salonu) seanslarıyla “DÜŞLER SOKAĞI” isimli çocuk oyunu gerçekleşecek. 

19 Ocak Pazar günü ve 26 Ocak Pazar günü de 13.30 ve 14.30’da YÇKS’de gerçekleştirilecek olan “İlluzyon, Kukla Gösterisi ve interaktif showlar” ile çocuklar, interaktif etkinliklerle katılımcılık, paylaşımcılık ve arkadaşlık gibi sosyal roller üstlenerek eğlenmenin hazzını ve öğrenmenin mutluluğunu yaşayacaklar..

BAYRAMPAŞA’YA YILDIZ YAĞIYOR!

Kültür etkinlikleri kapsamında konserler devam ediyor. 18 Ocak Cumartesi 20.00’da “MEHMET KEMİKSİZ İLE TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ” ‘GAZELDEN GAZELE’ , 25 Ocak Cumartesi 20.00’da “FATİH KORKMAZ İLE ÖZGÜN MÜZİK KONSERİ”  Baygem Kültür Salonu’nda birer konser verecekler. 

Bayrampaşalı Kadınlar okuyor!

Ayrıca her pazartesi Bayrampaşa Kadın Düşünce Platformu’nun Şehr-i Nisa konuşmaları kapsamında düzenlediği bayanlara yönelik Türk edebiyatı üzerine konuşmalar 13.00-16.00 saatleri arasında BAYGEM’de, her Salı ise erkeklere yönelik Türk tarihini konu alan konferanslar 19.00-21.00 saatleri arasında Pusula Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleştirilecek.

Halka açık olarak gerçekleştirilen etkinliklerin tamamı ücretsizdir. Ayrıntılı Bilgi İçin: 0(212) 493 11 94