Beyrut’taki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Türk sinema ve dizi sektörünün kamu diplomasisine katkısı konuşuldu.
Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Türk Sinemasında Muhanned’den Muhteşem Süleyman’a Türkiye’nin Kamu Diplomasisinde Yeni Açılımları” başlıklı konferansta konuşan Kaliforniya Üniversitesinden Senem Çevik, son dönemde Türk sineması ve dizilerinin kamu diplomasisine katkılarını anlattı.
Kamu diplomasisi kavramında devlet desteği bulunduğunu fakat Türk yapımcıları tarafından üretilen dizi ve filmlerde bu stratejinin izlenmediğini belirten Çevik, sektörün kamu diplomasisinin bir aracı olduğunu ifade etti.
Tüm dünyada özellikle Türk sineması ve dizi sektörünün beğenilerek izlendiğini ve yayınlanan ülkelerde popüler olduğunu dile getiren Çevik, bu sayede gençlerin Türk kültüründen etkilenip ülkeyi ziyaret etmek istediğini söyledi.
Türk film ve dizilerinin izleyici kitlesinin dünyada ve Ortadoğu’da 2007’den itibaren çoğaldığını vurgulayan Çevik, özellikle dizilerin yayınlandığı ülkelerde benzerlerinin yapılmaya çalışıldığına dikkat çekti.
Konferansa Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili Dr. Şaban Çobanoğlu, Beyrut Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Cengiz Eroğlu, enstitü öğretmen ve öğrencileri ile Lübnan akademik çevresinden isimler katıldı.