27 Mart’ta 9 oyun ücretsiz sahnelenecek

Etkinlikler
’Kerbela’’ oyunu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ve ‘’Komşum Hitler’’ Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde 20.30’da izleyiciyle buluşacak. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ‘’Define Adası’’, Fa...
EMOJİLE

’Kerbela’’ oyunu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ve ‘’Komşum Hitler’’ Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde 20.30’da izleyiciyle buluşacak.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ‘’Define Adası’’, Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde ‘’Piti’’, Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde ‘’Palyaço Prens’’, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ‘’Cimri’’, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ‘’Alaaddin’in Sihirli Lambası’’, Ümraniye Sahnesi’nde ‘’İki Kova Su’’, Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde ise ‘’Üzgün Ağaçlar Ülkesi’’ adlı çocuk oyunlarımız ücretsiz olarak 12.00 ve 15.00’de  seyirciyle buluşacak.

Davetiyelerinizi ilgili sahnelerin gişelerinden temin edebilirsiniz.

 

KERBELA

 

Beş yıldır Devlet Tiyatroları sahnelerinde Ankara seyircisinin ayakta alkışladığı Kerbela, yine Ayşe Emel Mesci’nin yönetiminde İslam tarihinin önemli olaylarından birini Şehir Tiyatroları oyuncularıyla sahneye taşıyor. Oyun, İslamiyet’in doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü “insan” olgusuna barışçıl bir vurgu yaparak anlatıyor. Ali Berktay’ın yazdığı Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği, müziklerini Tahsin İncirci’nin yaptığı Kerbela27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarakHarbiye Muhsin Ertuğrul  Sahnesi’nde. Oyunda; Ada Alize Ertem, Aslı Menaz, Aslı Öngören, Aybar Taştekin, Barış Çağatay Çakıroğlu, Berfu Aydoğan, Bora Seçkin, Buğra Can Ildırışık, Burak Davutoğlu, Can Alibeyoğlu, Cem Baza, Ceysu Aygen, Çağlar Ozan Aksu, Damla Cangül, Emrah Can Yaylı, Emre Çağrı Akbaba, Emre Narcı, Ercan Demirhan, Esen Koçer, Fahri Kıncır, Fatma İnan, Gizem Akkuş, Gülşah Bayar, Hasip Tuz, Hüsnü Demiralay, İbrahim Can, İrem Erkaya, İskender Bağcılar, Lale Kabul, Meriç Benlioğlu, Mert Aykul, Nazif Uğur Tan, Nilay Bağ, Nur Saçbüker Otan, Özgür Atkın, Pervin Bağdat, Savaş Barutçu, Seda Çavdar, Serap Doğan, Şenay Bağ, Şirin Kılavuz, Ümit Bülent Dinçer, Volkan Öztürk ve Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

 

KOMŞUM HİTLER

Yaşama bakışları birbirinden farklı iki çiftin buluştuğu sıradan bir akşam yemeğinde, evde gelişen tuhaf olaylar sonucu arka odada sürpriz bir misafirin olduğu iddiası ortaya atılır. Bu kişinin Hitler’den başkası olmadığının anlaşılması ve sosyal medya aracılığıyla kısa sürede tüm dünyada haber olması üzerine olaylar çığırından çıkar, dengeler alt-üst olur… Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği oyunda; Işıl Zeynep Tangör, Caner Çandarlı, Mahperi Mertoğlu, Tankut Yıldız, Emre Şen ve Aslı Nimet Altaylar rol alıyor. Oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarakKadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.
 

 

ÇOCUK OYUNLARI

DEFİNE ADASI (7+ Yaş)


 

Robert Louis Stevenson’ın eserinden Molcom Morgan’ın uyarladığı Cem Karakaya’nın yönettiği Define Adası’nda efsanevi korsan Kaptan Flint’in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve o haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen Uzun John Silver ve Kaptan Flint’in eski tayfalarının hikâyesi anlatılıyor. Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Alp Tuğhan Taş, Ayşem Yağmur Ulusoy, Barış Çağatay Çakıroğlu, Tanju Girişken, Şirin Kılavuz, Çağatay Palabıyık, Ahhan Şener, Selim Can Yalçın, Pelin Budak, Dilay Taşkaya, Seda Çavdar, Gizem Akkuş, Asrın Gurur Kuyucak, Şeyda Aslan, Derya Keykubat ve Reyhan Karasu’nun rol aldığı oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

 

PİTİ (3+ Yaş)

 

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti oyununda, annesini kaybetmiş bir kaz yavrusu olan Piti, daha yumurtadayken üç kardeşin bahçesine yuvarlanır. Yumurta çatlar, içinden Piti çıkar. Üç kardeş Piti’yi çok severler ve ona annesini bulması için yardım etmeye karar verirler. Fakat Muhteşem Kurt peşinde olduğu uçurtmayı ele geçirebilmek için Piti’yi kaçırır. Oyunda; Şenay Bağ, Pınar Aygün, Engin Akpınar, Okan Karaca ve Ceren Hacımuratoğlu rol alıyor. Oyun; 27 Mart 2016 tarihinde  ücretsiz olarak Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

PALYAÇO PRENS (3+ Yaş)

Palçayo prens, çocukların hayal dünyalarının masal olgusu ile beslenmesi için kurguladığımız bir oyun. Kahramanlar, olaylar, olup biten her şey bir masal. Tiyatro, bu masalın onlara anlatılabilmesi için kullandığımız araçlardan sadece biri. Günümüzde prensler, prensesler yok ama masalımızda onlara ait gördüğümüz tüm duygular hala var. Şefkat-acımasızlık, iyilik-kötülük, mutluluk-mutsuzluk… En önemlisi sevgi… O hep vardı, hala var. Palyaço prens sevgiyi renklerle anlatan bir oyun. Turgay Yıldız’ın yazıpSüeda Çil’in yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Ayşecan Tatari, Cem Baza, Deniz Yeşil Mavi, Edip Tepeli, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Musa Arslanali  veÖzgür Dağ rol alıyor. Oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarakKağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

CİMRİ (7-77 Yaş)

 

Cimri oyununda Harpagon, bin bir çeşit şapkası olan ve bu şapkaları herkesten sakınan cimri bir adamdır. Sahip olduğu hiçbir şeyi hiç kimseyle paylaşmak istemez. Bir gün kızı, oğlu ve uşağı Fleche ona bir oyun oynarlar. Harpagon’a hayatta sahip olabileceği en değerli hazinenin bir insanı sevmek olduğunu gösterirler.Moliere’in Cimri adlı eserinden Zerrin Akdenizli’nin uyarlayıp Seza Güneş’in yönettiği oyunda Emrah Derviş Soylu, Okan Patırer, Ömer Barış Bakova, Pınar Demiral, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarak  Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

ALAADDİN’İN SİHİRLİ LAMBASI (6+ Yaş)

Alaaddin, iyi niyetli, sevgi dolu, müziği çok seven bir gençtir. Rüyalarında gördüğü prensesle evlenmektir hayali. Ama bir türlü iş bulamaz kendine. Bir gün çok uzaklardan, şarkılarını dinleyen güzeller güzeli prensesle karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Kral’ın kötü yürekli veziri ise sihirli lambanın Alaaddin’in evinde olduğunu öğrenmiştir. Bakalım Alaaddin cin’inde yardımıyla önüne çıkan zorlukları aşabilecek mi? Turgay Yıldız’ın yazıp Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Ceysu Aygen, Serkan Bacak, İbrahim Can, Hamit Erentürk, Samet Hafızoğlu, Cihan Kurtaran ve Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarak Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ  (5+ Yaş)

Gökçe Yaşar’ın yazıp, Yeşim Koçak ve Selin Türkmen’in yönettiği Üzgün Ağaçlar Ülkesi’nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de  bu işten pek memnundur. Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz. Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar. Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Can Alibeyoğlu, Gülşah Bayar, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali, Buğra Can Ildırışık, Emre Karaoğlu, Okan Karaca ve Can Tarakçı’nın rol aldığı oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarak  Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

 

İKİ KOVA SU (7+ Yaş)

“Mutluluk Dağıtan Eskici” Köyün Bekçi’sinin Güneş ve Çiçekadında iki kızı vardır. Köyün zengini Altınkese ve Kunduracı ise Bekçi’ye rağmen, bu güzel kızlarla evlenmek ister. Fakat Kunduracı’nın yeni bir hayat kuracak parası, Altınkese’nin de işi dışında hiçbir şeye ayıracak zamanı yoktur. Bir gün köye gelenEskici’nin kurduğu oyun sayesinde herkesin hayatı değişir. A.E. Gredianus’un yazıp Göksel Arslan’ın yönettiği oyunda Özgün Akaçça, Mert Aykul, Mehmet Soner Dinç, Yeşim Mazıcıoğlu, Aslı Menaz ve Hasip Tuz rol alıyor. Oyun; 27 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarak Ümraniye Sahnesi’nde.