ÖZGÜR-DER’den İslami direniş ile dayanışma çağrısı

Etkinlikler
Yarım asra yakındır Baas zulmü ve kuşatması altında olan Suriye halkı, 2011 Mart’ından bu yana da topyekûn bir katliam politikası ile yüz yüze. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı tam beş yıldır ...
EMOJİLE

Yarım asra yakındır Baas zulmü ve kuşatması altında olan Suriye halkı, 2011 Mart’ından bu yana da topyekûn bir katliam politikası ile yüz yüze. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı tam beş yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini ekliyor.

Suriye’de İslami direniş 5 yıldır büyük zorluklara, imkânsızlıklara karşın kararlı ve istikrarlı bir tarzda sürüyor. Buna rağmen ne yazık ki hala Müslüman halklar tarafından yeterince sahiplenilmiş değil. Bir vücudun azaları gibi olmaları gereken Müslümanların birçoğu maalesef Suriyeli kardeşlerimizin feryatlarını duyma, acılarını paylaşma hususunda zaaf içinde.

Elbette bugüne kadar, başta farklı beldelerden Suriye’ye giderek fiilen cephede yer alan ve şehit düşen kardeşlerimizin varlığı tarihe kaydedilmiştir. Çeşitli faaliyetlerle Suriye İslami direnişine destek olma sorumluluğunu üstlenen Müslümanların çabaları da ümmet kimliğinin bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Rabbimiz ümmet bilinciyle kardeşlik sorumluluğunu yerine getirmek için sarf edilen küçük büyük her ameli aziz kılsın, bereketlendirsin, katında kabul buyursun!

 

Hiç şüphesiz hepimiz Allah rızası için ortaya koyduğumuz çabaları daha fazla güçlendirmek, yaygınlaştırmak sorumluluğunu taşıyoruz. Kardeşlerimizin kanlarıyla yücelttikleri direniş bayrağını daha yukarılara taşımak için çabalarımızı yoğunlaştırmak gerektiğinin de farkındayız. On binlerce şehit ve yüz binlerce tutsağa, milyonlarca muhacire rağmen direniş azminden taviz vermeyen Suriye halkıyla dayanışmamızı daha güçlü bir tarzda haykırmak durumundayız.

 

Suriye İslami Direnişinin 6. yılına girmiş olması bir fırsat olarak görülmeli. Bugüne dek dualarımızla, yardımlarımızla yanlarında olduğumuz kardeşlerimize yine yanlarında olduğumuzu, sonuna kadar yanlarında olacağımızı çok daha güçlü bir sesle duyurmak için vesile kabul edilmeli.

Bu çerçevede İstanbul’da inşallah 19 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Saraçhane Meydanında yapacağımız eylemle Suriye İslami Direnişiyle dayanışmamızı ifade edeceğiz. Bu amaçla sorumluluk sahibi herkesi Suriye halkının yalnız olmadığını ve kardeşlerimizin İslami kıyamını desteklediğimizi haykırmak için meydanlarda yer almaya çağırıyoruz.

 ÖZGÜR-DER

Tarih: 19 Mart 2016-Cumartesi

Saat: 16.00

Yer: Saraçhane Meydanı-Fatih