Osmanlı’da İlm-î Fıkıh: Âlimler, Eserler ve Meseleler

Etkinlikler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, düzenlediği uluslararası etkinliklerle kültür sanat hayatımıza katkılar sunarak tarihimizi aydınlatmaya dev...
EMOJİLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, düzenlediği uluslararası etkinliklerle kültür sanat hayatımıza katkılar sunarak tarihimizi aydınlatmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Osmanlı ilim geleneğini çok katmanlı bir anlayışla ele alarak onun hem İslâmî ilimler geleneğinde hem de dünya düşünce tarihi bağlamında yerini yeniden tanımlamak amacıyla İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSAR) ile birlikte başlattığı uluslararası sempozyumunun ikincisine ev sahipliği yapıyor.

İlki 2015 yılında yapılan ve “Osmanlı’da İlm-î Kelâm” konusunun işlendiği “Uluslararası Osmanlı’da İlimler Sempozyumu Dizisi”nin ikincisi, 24-25 Aralık tarihlerinde İslâm Araştırmaları Merkezi’nde (İSAM) gerçekleşecek. “Osmanlı’da İlm-î Fıkıh” üzerine “Âlimler, Eserler ve Meseleler” başlıkları altında tebliğlerin sunulacağı program, 24 Aralık Cumartesi günü 10.00’da Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın’ın “Altı Asırlık Osmanlı Devleti Uygulaması Işığında İslâm Hukukunun Dünü ve Bugünü” adlı açılış konferansıyla başlayacak.

İki günde toplam altı oturumun gerçekleşeceği sempozyumda; Osmanlı’da siyasi düşünce ve fıkıh, fıkıh toplum, fıkıh eserleri, fıkhî tartışmalar, fıkıh usulü ve Osmanlı coğrafyasında fıkhî etkileşimlerin yanı sıra Osmanlı fıkhının günümüz hukuk düşüncesine katkıları ile Osmanlı fıkhı çalışmalarının dünü, bugünü ve yarını ele alınacak.

Etkinlik dilinin Türkçe, İngilizce ve Arapça olduğu sempozyumda; “Osmanlı’da Siyasi Düşünce ve Hukuk”, “Osmanlı’da Fıkıh ve Toplum”, “Osmanlı’da Fıkhî Meseleler ve Tartışmalar”, “Osmanlı Coğrafyasında Fıkhî Etkileşimler” ve “Osmanlı’da Fıkıh Eserleri” oturum başlıkları altında Türkiye başta olmak üzere ABD ve Cezayir’den alanında uzman toplam otuz dört akademisyen katılımcıları bilgilendirecek.

Program, 25 Aralık Pazar günü Prof. Dr. Mürteza Bedir, Prof. Dr. Şükrü Özen, Prof. Dr. Erol Özvar ve Prof. Dr. Hacı Yunus Apaydın’ın konuşmacı olarak katılacağı “Osmanlı Fıkhı Neden Çalışılmalı?” adlı panelle sona erecek. Ayrıca sempozyum sırasında sunulan tebliğlerden, “Osmanlı’da İlimler Sempozyum Dizisi” başlığı altında bir kitap yayımlanacak.

“Uluslararası Osmanlı’da İlimler Sempozyumu Dizisi II” programının detaylarını ekte bulabilirsiniz.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/