Görme Engelliler de Kur’an Okuyor

Dinler
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz aylarında düzenlediği Kur’an kurslarında engellileri de unutmadı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Trabzon ve Adana‘da kurslar düzenley...
EMOJİLE

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz aylarında düzenlediği Kur’an kurslarında engellileri de unutmadı.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Trabzon ve Adana‘da kurslar düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, başkanlık uzmanları ve akademisyenler tarafından, İmam hatipler ve Kur’an kursu öğreticilerine din eğitimi verdi.

Görme engellilere verilen dersler arasında din eğitimi, din algısı ve dini bilinç geliştirme, dini danışmanlık ve rehberlik, İslam dininin engellilere yaklaşımı ve engellilere tanıdığı kolaylıklar, engellilerin din hizmeti ve eğitim ihtiyacı gibi konular yer aldı.

Rehberlik hizmeti

Kursiyerler ayrıca, engelli hakları, engellilerin sosyal hayatta karşılaştıkları problemler, engellilere Kur’an öğretimi ve engel gruplarıyla iletişim konularında’ da Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanlarından eğitim aldı. Kurslarda ayrıca Braille görme engelli öğrenciler Braille alfabesi ile hazırlanan Kur’an üzerinde çalışma imkanı buldu.

Çağrı Kur’an okumayı öğrendi

Keçiören Mecidiye Camii‘nde açılan kursa katılan görme engelli 13 yaşındaki Çağrı Fidan, özel eğitim programlarında Kur’an-ı Kerim okumayı ilk öğrenenlerden. Braille Alfabesi’ni ilkokulda öğrenen Çağrı için bu hiç de zor olmamış, sadece biraz daha pratik yapması gerekiyor.