Bu Köyde Ayrı Gayrı Yok!

Dinler
Antalya‘nın Akseki ilçesine bağlı Cendeve köyünde her akşam köy halkından bir kişi iftar yemeği veriyor. Muhtarlığın yemekhanesinde bir araya gelen köy halkı, orucunu birlikte açıyor. Cendeve kö...
EMOJİLE

Antalya‘nın Akseki ilçesine bağlı Cendeve köyünde her akşam köy halkından bir kişi iftar yemeği veriyor. Muhtarlığın yemekhanesinde bir araya gelen köy halkı, orucunu birlikte açıyor.

Cendeve köyünde iftar hazırlığı sabah erken saatlerde başlıyor. Yemek, Cendeveli kadınlar tarafından hazırlanıyor. Köylü kadınlar tarafından köy konağında pişirilen yemekler, iftar saatine hazır oluyor.

Köyde geleneksel olarak her akşam bir kişi iftar yemeği veriyor. Akşam namazının ardından muhtarlığın yemekhanesinde bir araya gelen köy halkı, orucunu birlikte açıyor.
Köy Muhtarı Kadir İpek, atalarından öğrendikleri bu geleneği yaşattıklarını söyledi. İlk zamanlarda köyün ileri gelenlerinin Ramazan ayı süresince iftar yemeği verdiğini anlatan İpek, "Ancak daha sonra köylülerin tamamı iftar yemeği vermeye başladı. İftar yemeklerimiz sadece köy halkına değil, komşu köylere de açık. Bir gün önce iftar yemeğimizi ilan ederek, onları da davet ediyoruz" diyor.

70 haneli köyde 150 kişinin yaşadığını anlatan İpek, Ramazan ayı süresince iftar verecek köylünün muhtarlıktan sıra aldığını kaydetti.