Vatikan’dan Mekke’ye Bir Yol Gider

Dinler
Uluslararası Rotary 2430 Bölgesi önderliğinde düzenlenen ”Roma-Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha Bisiklet Turu” etkinliği kapsamında, 30 bisikletçi Papa 16. Benedict‘ten aldıklar...
EMOJİLE

Uluslararası Rotary 2430 Bölgesi önderliğinde düzenlenen ”Roma-Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha Bisiklet Turu” etkinliği kapsamında, 30 bisikletçi Papa 16. Benedict‘ten aldıkları iyi niyet mektubunu, Mekke Baş Müftüsü‘ne ulaştıracak.

Proje Başkanı Sedef Bircan, Resim ve Heykel Müzesi‘nde düzenlenen basın toplantısında, dil, din, ırk ayırt etmeden tüm dünyada kardeşliği, dinler arası hoşgörüyle iyi niyeti vurgulamak ve konuya dikkat çekmek amacıyla Roma-Mekke Projesi’ni başlattıklarını söyledi.

Proje kapsamında yarı profesyonel 30 bisikletçinin Papa 16. Benedict‘ten aldıkları iyi niyet mektubunu, medeniyetin beşiği sayılan Atina, Efes, Antalya, Tarsus, Antakya ve Petra güzergahını izleyerek Mekke’ye ulaştıracaklarını anlatan Bircan, bisikletçilerin 29 Eylül‘de Yunanistan‘dan Çeşme‘ye geçerek ülke sınırlarına gireceğini ve gruba 7 Türk bisikletçinin de katılacağını belirtti.

Bisikletçilerin Türkiye güzergahı hakkında bilgi veren Bircan, bu kapsamda 4 Ekim‘de Belek’teki Dinler Bahçesi’nde bir tören düzenleneceğini, 7 Ekim’de Mersin Senfoni Orkestrası ile Dinler Korosu’nun bir konser vereceğini, 11 Ekim’de de bisikletçilerin Antakya‘dan Suriye‘ye geçeceklerini ifade etti.

Turun 31 Ekim’de sona ermesinin planladığını dile getiren Bircan, iyi niyet mesajının Mekke Baş Müftüsü‘ne törenle iletileceğini kaydetti.

”Kültürel ve dinsel ögelerin tanıtılmasına fırsat verecek”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı da dünyadaki Rotary kulüplerinin eğitim, kültür ve sanat alanında birçok projeye imza attığını belirterek, Bakanlık olarak turizm, sanat ve kültür projelerini desteklediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay‘ın Roma-Mekke Projesi‘ni duyduğunda çok heyecanlandığını ve gerekli tüm desteğin verilmesini istediğini belirten Taşbaşı, inanç ve spor turizmini barındıran bu projenin, Türkiye’nin kültürel ve dinsel ögelerinin tanıtılması için de fırsat olacağına işaret etti.

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Hasan Akduman da projenin dünya barışına katkıda bulunacağına inancını dile getirerek, ”Bugün gerçekleşme ihtimali zor gibi görünen bir proje arkadaşlarımızın üstün çabalarıyla hayata geçirildi. Bir rüya gerçek oldu” diye konuştu.