Bugün Mevlid Kandili!

Dinler
Bugün hicri takvime göre Rebî’ul-Evvel ayının 11. günü… Yani Hz. Muhammed‘in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü… Bu çerçevede İstanbul Başakşehir ilçesi İnsan ve Çevre...
EMOJİLE

Bugün hicri takvime göre Rebî’ul-Evvel ayının 11. günü… Yani Hz. Muhammed‘in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü… Bu çerçevede İstanbul Başakşehir ilçesi İnsan ve Çevre Derneği (BİNDER), Sütlüce‘de Haliç Kongre Merkezi‘nde "el-Muallim" adıyla Mevlid Programı düzenleyecek.

Program 20:30‘da TRT2, Hilâl TV ve Kon TV‘de canlı yayınlanacak. Ayrıca internet üzerinden de programı canlı olarak izleyebilirsiniz.

Hz. Muhammed’in doğumunun yıl dönümü olan Mevlid Gecesi’nde O’nu anmak, salat u selamlarla O’na hediyeler göndermek amacıyla düzenlenen program bu yıl “el-Muallim” başlığı ile yapılıyor.

İstanbul Başakşehir ilçesi İnsan ve Çevre Derneğ
i (BİNDER) Özgün Mevlid programlarına devam ediyor.

2009’da İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 5000 kişilik salonu tamamen dolduran program, izleyicilerine coşkulu ve duygulu anlar yaşatmış, program uydudan ve internet ortamından canlı yayınlanarak salona gelemeyenlere de aynı duygular hissettirilmişti.

Bu yıl Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak programda Peygamber Efendimiz’in “el-Muallim” ismine vurgu yapılacak. O’nun, Kur’an-ı Kerim’in, yalnızca tebliğcisi değil aynı zamanda öğreticisi, muallimi olduğunun altı çizilecek. Uludağ Üniversitesi Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilal KEMİKLİ, akıcı ve etkili hitabetiyle Hz. Peygamber’in öğretim metodunu anlatacak. Tasavvuf Musikisi Topluluğu birbirinden güzel ilahi, kaside ve gazeller eşliğinde Mevlid’den bölümler okuyacak. Kur’an-ı Kerim ziyafeti, naatlar, tiyatral anlatılar ve sinevizyon gösterileri ile Peygamber aşıklarını yine unutamayacakları bir gece bekliyor.

25 Şubat Perşembe günü saat 20:30′da başlayarak 2,5 saat sürecek olan program, TRT 2, TV NET gibi ulusal TV’lerin yanı sıra bir çok bölgesel ve mahalli TV’ler tarafından canlı olarak yayınlanacağı gibi ayrıca aşağıda bilgilerini verdiğimiz frekanstan uydudan ve internet ortamından yayınlanacaktır.

El-Muallim Kanalı Uydu Parametreleri
Türksat3A@42E
FREKANS : 11158 MHz
POLARİZASYON : VERTICAL
SEMBOL : 2222 kbaud
FEC : 5/6

Davetiye ve Bilgi için tıklayınız…