Manevi Hazırlığı Unutmayın

Dinler
Beyaz Lale Seyahat Acentesi Müdürü Eyyüp Azcan, hacca gideceklerin rehberlik anlamında bilgilendirilmesi ve Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi gerektiğini söyledi. Milyonlarca inanan hac heyeca...
EMOJİLE

Beyaz Lale Seyahat Acentesi Müdürü Eyyüp Azcan, hacca gideceklerin rehberlik anlamında bilgilendirilmesi ve Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Milyonlarca inanan hac heyecanı yaşamaya başlarken, uzmanlar hacı adaylarını kutsal topraklara giderken maddi hazırlığın yanı sıra manevi hazırlık yapmaları konusunda uyarıyor. Haccın manevi atmosferinden tam anlamıyla istifade etmenin manevi donanımla mümkün olabileceğini söyleyen ilahiyatçılar ele geçen bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Beyaz Lale Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Eyyüp Azcan, hacca gidenlerin en büyük eksiğinin bilgi yetersizliği olduğunu belirterek hacı adaylarının ibadetlerinin verimli olabilmesi için doğru bilgi sahibi olmaları gerektiğini açıkladı. Kutsal topraklara giderken manevi hediyelerin götürülmesi gerektiğini bildiren Azcan, "Hac dönüşü hacılar oradan yakınlarına hediyeler getirmenin derdine düşüyor. Oysa aynı şekilde hacca giderken de oraya manevi hediyeler götürülmeli. Peygamber Efendimiz’in (sas) manevi huzuruna boş çıkılmamalı." diye konuştu.

Kendilerinin de hacca gidecek müşterilerine özel kurs düzenlediklerini söyleyen Azcan, "Müşterilerimize yaklaşık dört ay boyunca kurs veriyoruz. Hedefimiz hacı adaylarına ilmihal bilgilerini tam anlamıyla verebilmek. Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyenlere bu süre içerisinde öğretip kutsal topraklarda da okumalarını geliştirmelerini arzuluyoruz." dedi. Müşterilerine Kur’an-ı Kerim okuma, salavat çekme, Yasin ve Fetih Sureleri okuma gibi ödevler verdiklerini anlatan Azcan, amaçlarının hac kalitesini artırmak ve hacı adaylarının en verimli şekilde ibadetlerini yapmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Birçok kişinin hacca gitmek istemesine rağmen bazı kişilere nasip olduğunu anlatan Eyyüp Azcan, "Ele geçirilen bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli. Hacda vakit boş geçirilmemeli." ifadelerini kullandı.