Amerikalı Hacılara Güvenlik Engeli

Dinler
Haber: Samet Doğan Bu yıl da hac ibadetini yerine getirmek için binlerce hacı adayı kutsal topraklara akın etmeye başladı. Amerikalı hacı adayları ise güvenlik engeline takıldı. Amerika’nın Virg...
EMOJİLE

Haber: Samet Doğan

Bu yıl da hac ibadetini yerine getirmek için binlerce hacı adayı kutsal topraklara akın etmeye başladı. Amerikalı hacı adayları ise güvenlik engeline takıldı.

Amerika’nın Virginia eyaletinden uçakla hacca gitmek üzere biletlerini alan hacı adayları tüm hazırlıklarını tamamlamasına rağmen bu yıl hac farizasını yerine getiremeyecek. Ülke genelinde tedirginliğin arttığı “bomba paketi” şüphesi nedeniyle hacı adaylarının güvenlik işlemlerinin uzatılması nedeniyle tam vaktinde kutsal topraklarda olamayacağı kaydedildi.

Amerika havaalanlarındaki rutin güvenlik çalışmalarının hacca gitmek isteyen Amerikalı Müslümanların işlemlerini uzatması hacı adaylarını çileden çıkardı. İmam Nur isimli Amerikan vatandaşı yaptığı açıklamada uçak şirketinden bavullarını sorduğunda aldığı cevabın kendisini şaşırttığını kaydetti. Bavuluna gümrük işlerinin el koyduğunu kaydeden İmam Nur, bu gibi olayların her yıl yaşandığını, Müslüman olduklarını nedeniyle olmadık problemlerle karşılaştıklarını kaydetti.