Kutlu Doğum’a 1100 etkinlik

İslam
İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, etkinlikler kapsamında, katılımcılara din ve samimiyetle ilgili 20 bin hadis, 10 bin kitap, 15 bin gül dağıtılacağını söyledi.  İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, etkinli...
EMOJİLE

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, etkinlikler kapsamında, katılımcılara din ve samimiyetle ilgili 20 bin hadis, 10 bin kitap, 15 bin gül dağıtılacağını söyledi. 

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, etkinlikler kapsamında, katılımcılara din ve samimiyetle ilgili 20 bin hadis, 10 bin kitap, 15 bin gül dağıtılacağını söyledi.

Diyanet işleri Başkanlığı’nın organizasyonunda 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası, bu yıl ‘Peygamberimiz, Din ve Samimiyet’ ana temasıyla İstanbul genelinde 1100 etkinlikle kutlanacak. İstanbul’da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ilişkin açıklama yapan Müftü Rahmi Yaran, Peygamber’in doğumunun güneş takvimine göre Nisan ayına, hicri takvime göre ise Rebiülevvel ayına denk geldiğini belirtti. Hem kulağa hem de göze hitap eden çok geniş bir program hazırladıklarını anlatan Yaran, Sultanahmet Camisi ve Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisi’nde dünya gençliğinin katılacağı bir etkinlik düzenleneceğini anlattı.

TEMA ‘SAMİMİYET’

Haftanın bu yılki temasının ‘Peygamberimiz, Din ve Samimiyet’ olduğunu hatırlatan Yaran, şunları kaydetti: ‘Bu sene de samimiyet konusu öne çıktı. Hepimizin ihtiyacı var. Özellikle siyasi olaylarla bir bağlantısını kurmaktan ziyade bir ölçüde kendimizi bir aynaya koymak, iç dünyamızı yeniden bir gözden geçirme vesilesi olur inşallah. Samimiyet vurgusuna hep ihtiyacımız var. Bu bizim hep gündemimizdedir.’

Diyanet İşleri Başkanlığı, pazartesi Trabzon’da, 16 Nisan Çarşamba Şanlıurfa’da, 19 Nisan Cumartesi Erzurum’da programlar düzenleyecek. Bu etkinliklere Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılacak.

İSTANBUL’DAKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kutlu Doğum Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler pazar günü İstanbul’daki programla devam edecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı program, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ANKARA’DAKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet” temasıyla yapılacak etkinlikler yarın Ankara’da düzenlenecek programla başlayacak.

Ankara Arena Spor Salonu’nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılmasının beklendiği programda “Salavat Filmi” gösterilecek, sala ve salavatla siyer anlatımı yapılacak, Kuran-ı Kerim okunacak, hologramlı özel program sunulacak.

KOCAELİ’DEKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kartepe İlçesi’nde farklı programlar ve bir dizi etkinlikle kutlanacak Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı 14 Nisan 2014 pazartesi günü saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde İlçe Müftüsü İsmail Gülşen’in “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu sohbeti ile başlayacak.

Hafta çerçevesinde 16 Nisan 2014 çarşamba günü saat 14.30’da Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten Koç, bayanlara yönelik ana konferansta “Asrı saadette din ve samimiyet” konulu sohbeti ile devam edecek. 17 Nisan 2013 Perşembe günü Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in konuşmacı olarak katılacağı “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu ana konferans saat 20.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Kutlu Doğum kan bağış kampanyaları 15 Nisan 2014 tarihinde İstasyon Merkez Camii’nde, 17 Nisan 2014 Perşembe günü Emekevler Camii’nde, 18 Nisan 2014 Cuma günü Suadiye ve Kartepe Merkez Camii bahçelerinde saat 11.00’den itibaren düzenlenecek. 18 Nisan 2014 Cuma günü Suadiye Kültür Merkezinde bayanlara yönelik konferansta Hatice Ağlamaz “Kur’an ve sünnet bağlamında samimiyet” konusunda bilgi verecek. Erkekler için de akşam ve yatsı namazı arası sohbetler ilçe genelinde düzenlenecek.

Kutlu Doğum Haftası bilgi yarışması finali ve hediye dağıtımı 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 14.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kocaeli İl Müftülüğü Uzman Vaizi Servet Yalçın’ın katılımı ile “Dinde samimiyet anlayışının topluma yansıması” konulu sohbeti ise 19 Nisan 2014 cumartesi günü saat 14.00’de Şirinsulhiye Köyü Yeni Cami avlusunda gerçekleştirilecek. Hatim ve mevlid programı ise 20 Nisan 2014 pazar günü akşam namazı sonrası Maşukiye Bağdat Camii’nde organize edilecek.

MALATYA’DAKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

“Malatya Park AVM’de 15 Nisan 2014 tarihinde saat 17.00’de Tasavvuf Musikisi Konseri gerçekleştirilecek. 15 Nisan 2014 tarihinde saat 19.30’da Kapalı Spor Salonu’nda Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans düzenlenecek ve Bünyamin Topçuoğlu-Metin Çakar-Fatih Akman ile Mustafa Giden’in Kur’an-ı Kerim ziyafeti yapılacak. Çocuklar için ise Hüseyin Goncagül tiyatro gösterisi Malatya Park AVM’de 19 Nisan 2014 tarihinde saat 17.00’de sunulacak.”

KIBRIS’DAKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

Etkinlikler çerçevesinde, 15 Nisan’da saat 09.00’da Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrine idare adına çelenk konulacak, saat 10:00’da ise Bedesten’te tören yapılacak.

Açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinlikte, Hat Sanatı Gösterisi, Ebru Sanatı Gösterisi ve Kıbrıs Havaları Derneği konseri gerçekleştirilecek. 

Kıbrıs Vakıf Eserleri Fotoğraf Sergisi, saat 11.00’de Bedesten’de; Kıbrıs Vakfiyeleri Sergisi saat 12.00’de Büyük Han’da açılacak. Etkinlikler çerçevesinde saat 14.00’te Dr. Küçük’ün eşi Süheyla Küçük ziyaret edilecek. Etkinlikler, saat 15.00’te başlayacak Lefkoşa Vakıf Eserler Turu ile son bulacak. 

Açıklamada, hafta içerisinde tüm camilerde, vakıf yapan ataların ruhları için mevlit okutulup, hatim yapılacağı belirtildi. 

DİYARBAKIR’DAKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

14 Nisan Pazartesi günü Diyarbakır Stadyumu’nda saat 19.00 gerçekleştirilecek kutlama programı için müftülük bünyesinde gerçekleştirilecek.

İmam ve müezzinler korosundan 5 dilde ilahi seslendirilecek.

“İlahi Nağmeler Korosu” etkinlikte 11 enstrüman eşliğinde 3’ü solo 12 Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf Müziğinde ilahi okuyacak.

Merkez Sur ilçesindeki Hançeri Güzel Camisi’nde Kur’an kursuna katılan kız öğrencilerden oluşan “Hançeri Güzel Camisi İlahi Korosu”nun Kürtçe, İngilizce, Arapça, Türkçe ve Zazaca seslendirecekleri ilahiler seslendirecek

10-14 yaş grubunda 20 kız öğrenciden oluşan koro def eşliğinde 5 dilde 7 ilahi okuyacak.