‘AB kanunları geleneksel aile yapımızla çelişiyor’

İslam
Prof. Dr. Cevat Akşit Hoca, son dönemde yurdun değişik bölgelerinde çok kolay şekilde gerçekleşen çocuk ve kadın katliamlarının, İslam’ın toplumun yapısındaki değerlerini söküp alan AB zihniyeti...
EMOJİLE

Prof. Dr. Cevat Akşit Hoca, son dönemde yurdun değişik bölgelerinde çok kolay şekilde gerçekleşen çocuk ve kadın katliamlarının, İslam’ın toplumun yapısındaki değerlerini söküp alan AB zihniyetiyle birebir ilgili olduğunu belirterek, “Biz Avrupalı değiliz, İngiliz, Fransız, Alman değiliz. Bizim aile yapımızdaki değerler ancak bize aittir. Geleneksel aile yapımızdaki İslam etkilerini yok etmeye çalışırsanız, taşları yerinden oynatırsanız, hiç istemediğimiz bu aile faciaları, çocuk katliamları ortaya çıkar. İdam cezası Amerika’da da var, hiç kimse orda bunu kaldıralım diyor mu?” dedi. 

Milli Gazete, AB Uyum Müktesabatı çerçevesindeki çalışmalardan sonra değiştirilen kanunlarımızın aile yapımıza uyum göstermediği, toplumsal olayların artmasına sebebiyet verdiği noktasında Prof. Dr. Cevat Akşit hocamızın görüşlerini aldı. Prof. Dr. Cevat Akşit hoca, kanunlarımızın AB’ye uygun hale getirilmesinin, geleneksel aile yapımızla tamamen çeliştiğini belirterek, “Biz Avrupalı değiliz, İngiliz değiliz, Alman değiliz, Fransız değiliz. Onların kanunları kendilerine, bizim kanunlarımız ise bize. Biz aile yapısı olarak ataerkil bir yönümüz var. Din olarak İslam’ı seçmişiz ve İslam’ın değerlerini bu toplumun köklerinden alıp yok etmek mümkün değil. Geleneksel aile yapımızdaki İslam etkilerini yok etmeye çalışırsanız, taşları yerinden oynatırsanız, hiç istemediğimiz aile faciaları, çocuk katliamları ortaya çıkar. Biz, İstiklal Mücadelesi vererek bu değerleri sahip olmuşuz” dedi. 

Son yıllarda Türkiye’de toplumsal bir cinnetin eşiğinden geçiyoruz. Televizyonlarda, gazetelerde hemen her gün bir kadın katliamı yaşanıyor. Çocuklar kaçırılıyor, öldürülüyor… Cezaların caydırıcılığının kalkmış olması, bu tür katliamların yaşanmasına özellikle zemin hazırlıyor. AB Uyum Yasaları çerçevesinde idam cezasının kalkmasından sonra, toplumsal facialar daha da artan bir boyutta yüreklerimizi yakıyor. AB Uyum Müktesabatı çerçevesindeki çalışmalardan sonra değiştirilen kanunlarımızın aile yapımıza uyum göstermediği, toplumsal olayların artmasına sebebiyet verdiği noktasında Prof. Dr. Cevat Akşit hocamızın görüşlerini aldık. Prof. Dr. Cevat Akşit hoca, kanunlarımızın AB’ye uygun hale getirilmesinin, geleneksel aile yapımızla tamamen çeliştiğini belirterek, “Biz Avrupalı değiliz, İngiliz değiliz, Alman değiliz, Fransız değiliz. Onların kanunları kendilerine, bizim kanunlarımız ise bize. Biz aile yapısı olarak ataerkil bir yönümüz var. Din olarak İslamı seçmişiz ve İslam’ın değerlerini bu toplumun köklerinden alıp yok etmek mümkün değil. Geleneksel aile yapımızdaki İslam etkilerini yok etmeye çalışırsanız, taşları yerinden oynatırsanız, hiç istemediğimiz aile faciaları, çocuk katliamları ortaya çıkar. Biz, İstiklal Mücadelesi vererek bu değerleri sahip olmuşuz” dedi. 

“Toplumsal çöküşün altında kalırız” 

İdam cezasının AB’ye yaranmak uğruna kaldırılmasından sonra aile facialarının artması noktasındaki sorumuza Prof. Dr. Cevat Akşit, “İdam cezası Amerika’da da var. Hiç kimse orada bu cezayı kaldıralım diyor mu? Taşları yerinden oynatırsanız, kendimize ait değerlerin dışına taşarsanız, meydana gelebilecek toplumsal çöküntünün de altında kalırsınız” diye konuştu. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin de tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyen Akşit, “Regaip, rağbet edilen demek. Allah (c.c.) mü’minleri sevdiği için, onlar adına çok özel günler hazırlamış. Müslümanların da bu fırsatları kullanmaları, Allah’ın emirlerine uyarak, ibadete yönelerek hem üç ayların faziletine hem de Regaip Kandili gibi özel günlerin rahmetine ve bereketine kavuşmaları için birbiriyle yarış etmeleri gerekir” diye konuştu.